Linkuri accesibilitate

Marcel Vela, dat în judecată pentru că a interzis participarea credincioșilor la slujbe


Ministrul de Interne Marcel Vela
Ministrul de Interne Marcel Vela

Ministrul de Interne Marcel Vela a fost dat în judecată pentru că a interzis, prin ordonanță militară, participarea credincioșilor la slujbe în perioada decretării stării de urgență din cauza pandemiei de coronavirus și pentru că a restricționat la 8 persoane numărul celor care pot participa la evenimente liturgice private.

Nemulțumit că „ierarhia Bisericii Ortodoxe Române a acceptat fără niciun fel de obiecție deciziile prin care credincioșii ortodocși din Patriarhie sunt obligați să nu mai participe la slujbele religioase pe durata stării de urgență”, cetățeanul Mihai Silviu Chirilă a apreciat că „este de datoria credincioșilor înșiși să își apere drepturile constituționale”.

Acesta a atacat în instanță conținutul ordonanței militare emise de ministrul de Interne Marcel Vela prin care se instituie o serie de restricții la circulația persoanelor în perioada stării de urgență și și-a făcut cunoscut demersul sub forma unui editorial publicat pe portalul marturisireaortodoxa.ro.

Chirilă cere modificarea articolul doi din prima ordonanță militară emisă de Vela, care prevede că se pot oficia slujbe religioase, dar fără accesul publicului, în baza decretării stării de urgență și a crizei provocate de pandemia de coronavirus. De asemenea, Chirilă cere și modificarea articolului 3 care restricționează la 8 numărul de persoane care pot participa la evenimentele liturgice private. El cere eliminarea, din conținutul ordonanței, a construcției “la care pot participa maximum 8 persoane.”

XS
SM
MD
LG