Linkuri accesibilitate

Marcel Vela: Nu voi tolera nicio abatere de la lege. Respectați votul!


România - Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela

Ministrul de Interne Marcel Vela a avertizat că, deși votul s-a încheiat, procesul electoral eset încă în curs de desfășurare și că oamenii legii vor veghea la respectarea ei.

„Am fost și rămân foarte atent la tot ceea ce se întâmplă în contextul acestor alegeri și, credeți-mă nu voi tolera nicio abatere de la lege! Colegii mei din Ministerul Afacerilor Interne sunt în continuare la datorie. Chiar dacă alegătorii și-au exprimat deja votul, procesul electoral nu a luat sfârșit. Vom rămâne vigilenți la respectarea legii, astfel încât acest scrutin să reflecte în mod fidel și categoric voința românilor din 27 septembrie”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

El a făcut referire la „disperarea unor candidați că au pierdut fotoliul de primar sau alegerile pentru consilii”, despre care a spus că „nu trebuie să conducă la încălcarea legii, la fraude electorale. Este o chestiune de respect față de alegători, să știi să pierzi cu demnitate.”

El a invocat propria sa experiență, de 30 de ani, în politică, în care nu a câștigat mereu dar a respectat voința electoralului

„Asta înseamnă democrație, asta înseamnă normalitate!”, spune ministrul.

„Știu că rezistența la schimbare poate fi mare, dar acesta este votul, este voința generațiilor pe care noi le-am crescut. Respectați votul, respectați legea!”

El a spus că toate sesizările de fapte penale au fost înregistrate la parchetele competente si anchetele sunt efectuate sub îndrumarea procurorilor.

În acest moment sunt deja trei persoane reținute pentru comiterea de fapte ilegale în contextul alegerilor locale și alte câteva sute de persoane cercetate.

„Îi asigur pe toți românii că suntem hotărâți ca, în toate situațiile în care au fost semnalate încălcări ale legii, să facem lumină și să aflăm adevărul”, a spus ministrul în finalul postării sale.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG