Linkuri accesibilitate

Marcel Vela: Suntem o țară sigură în ceea ce privește ordinea publică


Marcel Vela

„Am un mesaj foarte clar pentru clanuri, interlopi și răufăcători: Suntem cu ochii pe voi!”, a ținut să sublinieze Marcel Velea, vineri, cu ocazia unei declarații de presă ținută în contextul tensiunilor din București de după uciderea unui lider interlop.

Ministrul de Interne a dat asigurări că ordinea și siguranța publică va fi menținută, iar cei care încalcă legea vor fi trași la răspundere.

„Avem planuri comune de acțiune cu alte instituții, țintite pe grupurile infracționale. Cetățenii onești ai acestei țări nu trebuie să se teamă. Suntem o țară sigură în ceea ce privește ordinea publică. Încă de la începutul mandatului, am susținut vehement că am toleranță zero la încălcarea legii. (...)

Guvernul României face eforturi mari ca, în această perioadă limitată ca resurse să asigure mijloace tehnice necesare și echipamentul potrivit, dar și contextul legislativ pentru ca fiecare angajat al Ministerului Afacerilor Interne, în special cei din zona operativă, să se simtă protejați și să acționeze pentru ca legea să fie respectată pe stradă, în case și în întreaga Românie.

Vă asigur că orice cetățean care încalcă legea va suporta rigorile ei, iar cetățenii cinstiți vor fi protejați. Ne dorim o țară normală în care să ne creștem copiii în siguranță, în care să nu ne fie frică să ieșim pe stradă”, a mai afirmat Marcel Vela.

El a anunțat că va implementa drept măsură ca în fiecare zi de vineri să fie prezentat un bilanț al acțiunilor forțelor de ordine".

Evoluția vine pe fondul unui conflict stradal produs în noaptea de luni spre marți, care s-a soldat cu moartea liderului clanului interlop Duduianu, Florin Mototolea, zis „Emi Pian”. Forțele de ordine sunt de atunci în alertă în București pentru a putea preveni noi violențe generate de rivalitatea dintre clanuri.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG