Linkuri accesibilitate

Marea Britanie începe marți primele vaccinări anti-Covid


Serviciul naţional de asistenţă medicală din Marea Britanie (NHS) va începe marți, pe 8 decembrie, campania de vaccinare împotriva noului coronavirus, a anunţat directorul executiv al NHS, Chris Hopson, într-un interviu acordat BBC.

Aproximativ 800.000 de doze de vaccin sunt aşteptate să sosească în această ţară săptămâna viitoare, iar alte milioane de doze vor ajunge în Marea Britanie până la sfârşitul anului 2020.

Marea Britanie a devenit primul stat din lume care aprobă folosirea pe scară largă a vaccinului dezvoltat de Pfizer/BioNTech pentru Covid-19.

Autoritatea de reglementare britanică spune că vaccinul care oferă o protecție de 95% împotriva bolii dezvoltate de noul coronavirus este sigur și va putea fi folosit de săptămâna următoare, scrie BBC.

Imunizarea poate începe în câteva zile pentru cei care au nevoie cel mai mult de ea, precum oamenii în vârstă din centrele pentru bătrâni.

Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze, cantitatea necesară pentru a imuniza 20 de milioane de persoane.

Vaccinul Pfizer/BioNTech este cel care a ajuns cel mai rapid de stadiul la concept la cel de realitate, fiind necesare doar 10 luni pentru a parcurge etapele de dezvoltare care în mod normal s-ar întinde pe un deceniu.

XS
SM
MD
LG