Linkuri accesibilitate

Coronavirus: Marea Britanie a depășit 50.000 de decese


Asistente londoneze

Marea Britanie a atins încă o etapă sumbră în bătălia sa cu virusul SARS-CoV-2 după ce numărul total al deceselor provocate de coronavirus a trecut miercuri de 50.000, scrie The Guardian.

Oficiul Național de Statistică (ONS) din Regatul Unit a anunțat că 44.401 de decese Covid au avut loc în Anglia și Țara Galilor până pe 22 mai. Cifrele diferă de cele declarate de guvern, care includ doar decese care au avut loc în spitale și case de îngrijire unde persoana care a murit a fost testată înainte pentru Covid-19.

Datele survin anunțului făcut săptămâna trecută de la National Records of Scotland, care a anunțat că până pe 24 martie au fost înregistrate 3.779 de decese.

Alte 716 decese au avut loc în Irlanda de Nord până pe 22 mai, arată cifrele Agenției de statistică și cercetare din Irlanda de Nord (NISRA), citate de publicația amintită.

Cu toate acestea, cifrele Serviciului Național de Sănătate arată că au fost 931 de decese de atunci, un număr care include doar decesele din spitale, nu și pe cele din centrele de îngrijire și din alte locuri de acest gen.

Cifrele guvernului scoțian lansate marți arată că au fost înregistrate 105 decese după 24 mai.

Încă 78 de decese au avut loc în Țara Galilor începând cu 23 mai, în timp ce în Irlanda de Nord au fost raportate 22 de decese în aceeași perioadă.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG