Linkuri accesibilitate

Marea Britanie începe astăzi campania de vaccinare împotriva Covid-19


Autoritățile britanice vor începe marți, 8 decembrie, vaccinarea împotriva Covid-19 în cadrul unei campanii de imunizare a populalației așteptată cu mare interes să se desfășoare în întreaga lume.

Primele 800.000 de doze de vaccin dezvoltat de Pfizer și BioNTech, cu o eficacitatea de 95% în faza finală de teste clinice, vor fi folosite pentru persoane de peste 80 de ani care sunt fie spitalizate, fie au programate intervenții medicale sau se află în casele de bătrâni.

Oficialii din domeniul sănătății cer răbdare în rândul populației pentru că doar cei aflați cel mai la risc vor fi vaccinați în primele etape.

Majoritatea populației va trebui să aștepte până anul viitor înainte să fie destule doze de vaccin pentru ca programul să fie extins.

Simon Stevens, șeful Serviciului Național de Sănătate din Anglia, a spus că primele doze care sunt administrate în Marea Britanie ar putea marca „punctul de cotitură în lupta cu coronavirusul”.

Alte state sunt cu ochii pe Marea Britanie în timp ce așteaptă să înceapă propriile programe de vaccinare pentru a pune capăt pandemiei care a ucis peste 1,5 milioane de persoane și a infectat mai mult de 67 de milioane, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Echipele de salvare montană din Bulgaria se bazează în mare măsură pe voluntari
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:19 0:00
XS
SM
MD
LG