Linkuri accesibilitate

Marea Britanie începe testarea pe oameni a unui vaccin împotriva coronavirusului


Vaccinul testat este produs de cercetătorii de la Universitatea Oxford

Ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, a anunțat începerea de joi a testelor pe oameni privind un vaccin împotriva Covid 19 realizat de către Universitatea Oxford, scrie The Independent.

Un membru al echipei de la Oxford care a lucrat la realizarea vaccinului a arătat că dacă testelor au succes, milioane de doze de vaccin ar putea fi disponibile pentru a fi folosite până la toamnă, ceea ce ar reprezenta o victorie importantă în lupta cu pandemia care a dus la pierderea a peste 175.000 de vieți la nivel mondial și la daune economice severe.

În conferința de presă susținută la Downing Street, Matt Hancock a arătat că guvernul va oferi 20 de milioane de lire sterline echipei de la Oxford pentru a finanța testele clinice, iar alte 22,5 milioane de lire cercetătorilor de la Imperial College din Londra.

În ciuda unei durate normale de 18 luni pentru dezvoltarea unui vaccin, echipa de cercetători de la Oxford, condusă de profesorul Sarah Gilbert, consideră că producția pe scară largă poate fi începută din septembrie.

Ministrul britanic al Sănătății a insistat că se va investi în producție pentru ca atât Oxford cât și Imperial College să lucreze în siguranță, iar produsul să poate fi accesibil populației pe cât de rapid posibil.

Totuși, Hancock a invitat la precauție și a avertizat că niciunul dintre aceste procese nu este cert.

Decesele provocate de noul tip de coronavirus au crescut din nou în Regatul Unit, cu 828 de morți în spitale, potrivit unui bilanț publicat marți de Ministerul Sănătății.

Marea Britanie a înregistrat 17.337 de morți și un număr de 129.044 de persoane infectate.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG