Linkuri accesibilitate

Marea Britanie nu mai vrea oameni necalificați. Ce altceva se schimbă


Controlul de frontieră la aeroportul britanic din Gatwick
Controlul de frontieră la aeroportul britanic din Gatwick

Marea Britanie va închide robinetul pentru străinii slab calificaţi şi le va solicita tuturor lucrătorilor calificaţi care doresc să vină în această ţară să aibă oferte de muncă ferme şi să îndeplinească cerinţe salariale şi de cunoaştere a limbii engleze, potrivit regulilor care se vor aplica din 2021, potrivit Reuters.

Pe de altă parte, premier Boris Johnson și minstrul de Interne, Priti Patel urmează să prezinte pe larg reformele privind imigrația, care vor include și o scădere a salariului pentru unii migranți. Deocamdată migranții calificați din afara UE sunt obligați să aibă un angajament ferm cu un salariu minim de 30.000 de lire anual. Conform BBC, planul privind venitul anual ar putea prevede un salariu minim de doar 25.600 de lire, cu o scădere semnificativă.

Angajații care provin din UE vor avea aceleași reguli după încheierea perioadei de tranziție a Brexit-ului, care se va încheia anul acesta pe 31 decembrie.


Regatul Unit a părăsit oficial Uniunea Europeană la finalul lunii ianuarie, dar până la 31 decembrie 2020 este în vigoare o perioadă de tranziţie, în care se produc puţine schimbări comparativ cu perioada ante-Brexit.

''Noul nostru sistem de imigraţie va închide robinetul pentru forţa de muncă ieftină, slab calificată'', a scris duminică ministrul de interne britanic Priti Patel în cotidianul The Sun.

''Începând de anul viitor, toţi lucrătorii calificaţi vor trebui să obţină puncte suficiente pentru a munci în Regatul Unit. Ei vor trebuie să vorbească engleza, să aibă o ofertă fermă de muncă şi să îndeplinească cerinţele salariale'', a adăugat Patel.

În prezent, cetăţenii UE pot circula liber între statele membre, ceea ce i-a determinat pe unii britanici să voteze pentru Brexit la referendumul din 2016 într-o încercare de a reduce numărul străinilor care sosesc în Regatul Unit.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG