Linkuri accesibilitate

Marea Britanie nu ridică restricțiile. Johnson: Refuz să risc un al doilea val


Boris Johnson în primul discurs după ce s-a tratat de coronavirus
Boris Johnson în primul discurs după ce s-a tratat de coronavirus

În primul discurs de la revenirea în fruntea Guvernului britanic, după ce a fost incapacitat timp de mai multe săptămâni după ce a fost infectat cu coronavirus, Boris Johnson a refuzat să ofere un interval de timp în care restricțiile ar putea să fie ridicate.

Premierul britanic a subliniat că nu va „arunca sacrificiul poporului britanic” printr-o relaxare a restricţiilor prea rapid.

Ştiu că este dificil, vreau să pun economia în mişcare cât mai rapid pot. Însă refuz să arunc sacrificiul poporului britanic şi să risc un al doilea vârf”, a subliniat Boris Johnson.

Pur şi simplu nu putem spune cât de repede sau de încet, şi nici măcar când anume vor fi făcute aceste schimbări”, a subliniat premierul britanic.

Boris Johnson a dat asigurări că toate deciziile se vor lua cu transparență maximă și a ținut să înceapă conferința cu mulțumiri adresate „poporului şi ţării” şi „tuturor celor care s-au mobilizat”.

Este în continuare adevărat că aceasta este cea mai mare provocare cu care s-a confruntat această ţară de la război”, a spus el.

Johnson s-a întors la serviciu luni, și se confruntă cu o presiune privind prezentarea unei strategii cu privire la ieşirea din izolare şi prezentării unor răspunsuri la lipsa testelor în Regatul Unit.

În Marea Britanie, duminică, au fost înregistrate 413 de decese, cifră care marchează o scădere față de ziua precedentă, când numărul moților a fost de 813. Bilanțul total se ridică la 20.732 de morţi.

Ziua de duminică marchează cifra cea mai scăzută de noi infectări de la sfârşitul lunii martie. Ministrul britanic al agriculturii și mediului, George Eustice, a spus că un număr total de 152.840 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, o creştere cu 4.463 faţă de ziua precedentă.

Marea Britanie înregistrează în prezent o tendinţă descendentă foarte clară a numărului de persoane spitalizate cu COVID-19, a declarat duminică directorul Serviciul naţional de sănătate (HNS) din Anglia, Stephen Powis.

XS
SM
MD
LG