Linkuri accesibilitate

Marea Britanie prezintă noul sistem de imigrație. Pe cine favorizează


Premierul britanic Boris Johnson

Guvernul britanic prezintă, miercuri, un nou sistem de imigraţie, după ieșirea din Uniunea Europeană, care va fi bazat pe puncte, intenția fiind să favorizeze minţile „strălucitoare'' în detrimentul lucrătorilor „cu un nivel scăzut de calificare'.

„Astăzi este un moment istoric pentru întreaga țară. Încetăm libera circulație, preluăm controlul frontierelor noastre și răspundem priorităților oamenilor prin introducerea unui nou sistem de imigrație bazat pe puncte în Marea Britanie'', a declarat Priti Patel, ministrul de Interne, potrivit unui comunicat de presă difuzat marți seara, înaintea prezentării noului sistem.

Noul sistem va acorda puncte în funcţie de competenţele specifice, de calificări şi nivel de salarizare, iar vizele vor fi acordate numai celor care obțin suficiente puncte.

Priti Patel a mai spus că noul sistem va trata în mod egal cetățenii UE și non-UE și că prioritate vor avea persoanele cu „cele mai înalte abilități și cele mai mari talente'', cum ar fi oamenii de știință, inginerii, cercetătorii și profesorii universitari.

„Muncitorii calificați vor trebui să îndeplinească o serie de criterii relevante, inclusiv abilități specifice și capacitatea de a vorbi engleză, pentru a putea lucra în Marea Britanie'', a mai spus ea.

Noul sistem, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2021, stabilește că toți solicitanții vor fi obligați să aibă o ofertă de muncă, pragul salariului minim va fi stabilit la 25.600 de lire sterline.

„Guvernul a ascultat mesajul clar al referendumului din 2016 și al alegerilor generale din 2019 și va pune capăt dependenței de forță de muncă ieftină, cu un nivel scăzut de calificare, care vine în țară'', se mai afirmă în comunicatul de presă transmis înainte ca Guvernul britanic să prezinte în detaliu noul sistem de imigrație.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG