Linkuri accesibilitate

Marea Britanie va relaxa restricțiile pentru a permite serbarea Crăciunului


Premierul britanic Boris Johnson va anunța un nou sistem de restricții cu trei niveluri de alertă, iar anumite măsuri vor fi relaxate pentru centre comerciale, săli de sport, pub-uri și restaurante. De asemenea, restricțiile vor fi relaxate „pentru un număr limitat de zile" pentru a lăsa familiile să se reunească de Crăciun, a transmis guvernul britanic.

Premierul va prezenta astăzi, 23 noiembrie, măsurile care vor intra în vigoare din 3 decembrie când Marea Britanie încheie actuala perioadă de restricții și va implementa noi măsuri care să permită activități precum cumpărăturile pentru Crăciun prin redeschiderea magazinelor care nu sunt considerate esențiale, potrivit The Times.

Cabinetul guvernamental s-a reunit duminică seară pentru a discuta planul cu noile măsuri.

Sălile de sport vor fi redeschise, iar sportul în aer liber va fi permis indiferent de nivelul de alertă. Limita de 10 seara pentru restaurante și pub-uri va fi crescută cel mai probabil până la 11.

Guvernul central speră să încheie discuții în această săptămână cu guvernele din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord pentru a permite familiilor să se reunească pentru o perioadă de cinci zile de Crăciun.

Executivul a arătat duminică că restricțiile vor fi relaxate „pentru un număr mic de zile” în Marea Britanie, permițând oamenilor să viziteze familia în orice parte a țării. Până în prezent erau interzise vizitele între familii care locuiesc în gospodării separate.

Publicul va fi „sfătuit să rămână precaut” și „ori de câte ori este posibil, oamenii ar trebui să evite călătoriile și să reducă la minimum contactele sociale”. Discuțiile la nivel guvernamental continuă pentru finalizarea acordului, inclusiv asupra aranjamentelor de călătorie.

Marea Britanie a înregistrat ieri alte 18.662 de cazuri de coronavirus, în scădere cu 19%, și 398 de decese pe o perioadă de 24 de ore.

XS
SM
MD
LG