Linkuri accesibilitate

UPDATE -Masca, obligatorie în spațiile publice și aglomerate din București, începând de marți


UPDATE -S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii de protecţie pe toată durata zilei în zona delimitată ca fiind Centrul Vechi, în toată zona pietonală. S-a decis obligativitatea purtării măştii de protecţie în pieţe, în târguri şi în expoziţii, pe toată durata desfăşurării expoziţiei, târgurilor de către toate persoanele. S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii în staţiile STB, în gări, staţii CFR, peroane, autogări, staţii de auto, taximetre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului - Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă.

Ea a spus că s-a luat decizia ca organizatorii de evenimente sau spectacole să pună la dispoziţia publicului măşti de protecţie iar participanții la aceste evenimente sunt obligați să le poarte pe toată durata lor, de la accesul în zonă şi până la ieşirea din aceasta.

Stancu-Ţipişcă a spus hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

***

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis luni că masca de protecție devine obligatorie în Capitală nu doar în zonele pietonale din Centrul Vechi, așa cum a propus viceprimarul Aurelian Bădulescu, ci în toate zonele aglomerate, în piețe, în stațiile de autobuz și de tramvai, gări și autogări, transmite Digi24.

De asemenea, organizatorii de evenimente în aer liber sunt obligați să asigure spectatorilor măști.

Nu există un interval orar în care sunt impuse aceste restricții, ci permanent, iar ele vor intra în vigoare de marți.

Capitala a înregistrat, până în prezent,6.208 de cazuri de Covid-19, 120 doar în ultimele 24 de ore.

XS
SM
MD
LG