Linkuri accesibilitate

Măștile devin obligatorii și în județele Tulcea și Bistrița-Năsăud


Masca de protecție va trebui purtată obligatorie și în spațiile deschise, în caz de aglomerație, și în județele Tulcea și Bistrița Năsăud.

În Tulcea, autorităţile au impus obligativitatea purtării măştilor de protecţie, începând de vineri, în toate zonele aglomerate, inclusiv în cele de promenadă şi în locurile de îmbarcare şi debarcare a pasagerilor în navele care fac legătura între municipiu şi satele izolate ale Deltei Dunării, conform Agerpres.

Potrivit hotărârii, purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura este obligatorie în pieţe, târguri, oboare, zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, în exteriorul obiectivelor turistice din satele Niculiţel şi Cerna, în zonele de promenadă din municipiu.

De asemenea, în toate instituţiile publice/societăţi comerciale se impune creşterea responsabilităţii managerului de a verifica şi monitoriza respectarea măsurilor privind obligativitatea purtării măştii de către salariaţi, iar administratorii sau proprietarii spaţiilor publice deschise vizat de decizie au obligaţia de a afişa în locul vizibile informaţii privind această obligativitate.

În județul Bistrița-Năsăud, purtarea măștii devine obligatorie în spații publice deschise în care există aglomerări de persoane, respectiv piețe, târguri, oboare, potrivit publicației locale Timp Online. Totodată, masca de protecție devine obligatorie și în zonele de îmbarcare și de așteptare (stații de autobuz, gări și autogări, platforme industriale).

Până acum, masca a devenit obligatorie şi în aer liber în judeţele: Arad, Argeş, Bistrița-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și în Capitală.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG