Linkuri accesibilitate

Maternitatea Polizu are nevoie de ajutor. Secția ATI nu a mai fost renovată de 40 de ani


Maternitatea Polizu, locul unde anual vin pe lume mii de copii, iar medicii salvează femei cu grave probleme ginecologice are nevoie de ajutor.
Maternitatea Polizu, locul unde anual vin pe lume mii de copii, iar medicii salvează femei cu grave probleme ginecologice are nevoie de ajutor.

Peste 5.000 de intervenții chirurgicale au loc anual în blocul operator de la Maternitatea Polizu. Aici vin paciente din toată țara, iar multe dintre cazuri sunt extrem de dificile. Clădirea, construită în 1954, nu a mai fost renovată complet de mai bine de 40 de ani, așa că avea nevoie urgentă de reparații capitale, relatează Știrile ProTV.

Asociația „Salvați Copiii România” renovează blocul operator și secția de terapie intensivă. Proiectul se ridică la aproape 3.000.000 de euro și până acum a fost strânsă doar jumătate din sumă.

Renovările sunt absolut necesare pentru ca atât pacienții, cât și medicii să beneficieze de condiții mai sigure.

Arhitectul Omid Ghannadi, implicat în renovări, spune că renovarea e obligatorie

„Când am intrat și am văzut că secțiile astea ATI în care omul vine cu ultima speranță crezând că de aici va pleca în viață și vedea ce se întâmplă în jurul lui și nu era încurajat, atunci mi-am dat seama că e o situație foarte gravă”, spune arhitectul.

Citește mai multe pe Știrile ProTV.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG