Linkuri accesibilitate

Vlad Mugur: nu este oare existența noastră amenințată de absurd?


„Tinerama”, 17 august 1984.

Max Bănush: „Vlad Mugur a fost profesor la Institutul de teatru Ion Luca Caragiale din București, a lucrat cu Aura Buzescu și cu Nicolae Băltățeanu, iar mulți dintre elevii lui sînt astăzi actori renumiți, citez cîțiva: Vasile Nițulescu, George Constantin, Victor Rebengiuc, Gheorghe Cozorici, Contantin Rauțki, regretatul Amza Pellea, Sanda Toma, Silvia Popovici.

Vlad Mugur a fost regizor la Teatrul Național din București, prim-regizor la Teatrul Național din Craiova, și director al Teatrului Național din Cluj. De asemenea, a luat bineînțeles numeroase premii, Premiul pentru regie în anul 1970, și Premiul Întîi la Festivalul dramaturgiei române din 1971.

În Occident, Vlad Mugur a lucrat în Germania și în Elveția, de exemplu la Teatrul din Constanz, o localitate situată la granița dintre germania și Elveția, la Teatrul regional Baden-Württemberg, la Teatrul din Berna, la teatrul din Hanovra, Bochum și acum la Munchen, la Teatrul cunoscut sub numele de Teatrul 44, unde conduce ansamblul, să nu vă mirați, „Vlad Mugur”, iar ultima piesă pusă în scenă este piesa „Scaunele” de Eugen Ionescu.

Profesor de măiestrie a actorului și, cum este normal, atașat tineretului, iată de ce l-am invitat pe Vlad Mugur în cadrul „Tineramei”, să discutăm despre învățământul artistic din Occident, în general, și din Germania occidentală, în special.”

Max Bănush în dialog cu regizorul Vlad Mugur
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:33:29 0:00

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG