Linkuri accesibilitate

Mazăre și Făgădău, trimiși în judecată pentru vânzarea ilegală a 13 terenuri din Mamaia


România - Fostul primar PSD al municipiului Constanța, Radu Mazăre

Foștii primari ai Constanței Radu Mazăre și Decebal Făgădău au fost trimiși în judecată de DNA în două noi dosare penale, cu un prejudiciu de peste 1,86 de milioane de euro pentru că au vândut ilegal 13 terenuri din Mamaia.

În primul dosar, Mazăre, aflat în penitenciar pentru executarea altei pedepse, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu în formă continuată, în calitatea sa de fost primar al Constanței, alături de Marcela Enache, fost secretar al municipiului Constanța, complice la aceeași infracțiune.

Mazăre este acuzat de procurori că, în perioada 2007 - 2012, ar fi dispus vânzarea a 10 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța fără licitație publică, prin negociere directă și fără aprobarea rapoartelor de evaluare în consiliul local.

Terenurile, aflate în stațiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potențial turistic și comercial deosebit, pe malul Lacului Siutghiol sau în Parcul Tăbăcăriei, ar fi fost vândute la prețuri foarte mici, cu prejudicierea patrimonului local cu peste 1,7 milioane de euro, spun procurorii.

În demersurile sale, Mazăre ar fi fost ajutat de Enache al cărei rol ar fi fost de a contrasemna documentele în baza cărora s-au făcut tranzacțiile.

În celălalt dosar, este trimis în judecată Decebal Făgădău, viceprimar PSD cu atribuții de primar, alături de aceeași Marcela Enache, pentru aceleași infracțiuni ca în primul dosar. Viceprimarul Făgădău a preluat atribuțiile de primar în aprilie 2015, după ce Mazăre a fost suspendat din funcţie prin ordin al prefectului, fiind arestat preventiv într-un dosar în care a fost acuzat că a luat mită nouă milioane de euro.

Făgădău ar fi urmat modelul creat de Mazăre și, în 2015, ar fi vândut 3 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța, căreia i-a produs un prejudiciu de 133.688 euro.

Primăria Constanța a transmis că se constituie parte civilă în procesul penal cu sumele menționate mai sus. În cele două cauze au fost dispuse măsuri asigurătorii, precizează DNA.

Dosarele au fost trimise spre judecare Tribunalului Constanța.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG