Linkuri accesibilitate

Medic: 70% din pacienții Covid sunt adepții conspirației. Suntem dezarmați


Imagine generică

Directorul spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, unitatea medicală cu cele mai bune rezultate în combaterea Covid-19 din țară, spune că numărul de cazuri a crescut în oraș pentru că medicii nu au de luptat doar cu virusul ci și cu inconștiența pacienților care pun mai mult preț pe teorii ale conspirației decât pe tratamentul medicamentos și pe sprijinul acordat de medici.

„La Babeș mai avem 6 sau 7 locuri libere, dar este o dinamică continuă, pentru că ne ajutăm cu colegii de la Spitalul CFR, care preiau cazurile asimptomatice sau ușoare. La noi, Terapia Intensivă este plină, sunt 4 locuri și toate sunt ocupate, sunt pacienți care cred mai mult în teoria conspirației decât în tratamentul medicamentos. Avem în Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus că nu vrea să facem experimente pe el. Din păcate, acum este la Terapie Intensivă și nu putem decât să îi dăm tratament suportiv”, a declarat Cristian Oancea, directorul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara pentru Opinia Timișoarei.

Medicul spune că e dezarmat de procentul uriaș al pacienților adepți ai teoriei conspirației.

„Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepții teoriei conspirației. Nu avem cu cine să luptăm. Suntem dezarmați. Toata munca noastră s-a dus pe apa Sâmbetei. Pacienții au refuzat tratamentul susținând că nu vor să facem experimente pe ei. Nu mai avem arme. Nu te poți lupta cu prostia, cu ignoranța și cu conspirația, cu indolența, cu nesimțirea, cu iresponsabilitatea. Nu ai ce să-i mai faci. Îi asteptam în spitale, unde avem și lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură. Avem pacienți relativ tineri, între 50 și 70 de ani”, a adăugat medicul Cristian Oancea.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Protestatarii armeni blochează traficul în Erevan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:06 0:00
XS
SM
MD
LG