Linkuri accesibilitate

Medicul ars la Neamț va pleca în Belgia. Tătaru: „Suntem toți vinovați”


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că toată lumea este vinovată pentru tragedia de la Piatra Neamț deoarece a acceptat ca în utimii 30 de ani sistemul medical să fie menținut într-o situație de criză.

Pentru situația de peste 30 de ani și pentru autoritățile locale și pentru neimplicare, cred că suntem toți vinovați în această țară, nu doar sistemul medical și autoritățile locale, pentru că am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situație medicală”, a declarat ministrul Tătaru, la Lețcani, Iași.

El a mai spus că se impune o reevaluare urgentă a întegului sistem medical românesc.

Nu doar începând de mâine, începând de ieri, tot ce înseamnă reevaluare de management, tot ce înseamnă reevaluare de capacitate de tratament a unităților medicale, cooordonare de către minister a situației”, a precizat Nelu Tătaru.

Spitalul Județean Neamț se află în subordinea Consiliului Județean Neamț, condus de Ionel Arsene (PSD). Nelu Tătaru a spus că în viitoarea legislatură se va discuta posibilitatea revenirii tuturor spitalelor din România la Ministerul Sănătății.

Nelu Tătaru a confirmat că medicul nemțean Cătălin Denciu urmează să fie transferat duminică în Belgia. Tătaru a spus că a fost coleg de facultate cu medicul care era de gardă la ATI, la spitalul județean Neamț, unde a avut loc incendiul în care au murit zece pacienți cu Covid-19.

Suntem și prieteni, coleg de facultate, își face meseria după cum am văzut și în această seară, încercând să salveze pacienți”, a spus Tătaru, care a ajuns la Iași, pentru a evalua cum sunt internați la ATI, la spitalul modular de la Lețcani, cei șase pacienți Covid-19 evacuați de la Piatra Neamț.

Tătaru a mai spus că au ars opt paturi ATI în spitalul de la Piatra Neamț.

Medicii români sunt pregătiți să facă față unor astfel de situații. Problema este ca cei care asigură logistica, dotarea, subordonarea - ordonatorii de credite, să le asigure și condițiile necesare pentru desfășurarea activității medicale”, a mai spus Nelu Tătaru.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG