Linkuri accesibilitate

Medic, despre tânăra decedată de COVID-19: Nu mai avea suprafață pulmonară să respire


Femeia de 39 de ani din Alba Iulia, care a murit în weekend din cauza infecției cu SARS-CoV-2, fără să sufere de vreo boală, avea plămânii compromiși integral, „nu mai avea suprafață pulmonară cu care să respire”, spune Dan Crainic, directorul medical al Spitalului de Urgență din Alba Iulia.

„Plămânii arătau extrem de rău, era o pneumonie extinsă bilaterală cu acumulări în alveole, practic foarte puțin din plămâni mai era, restul era compromis. Pacienta practic nu mai avea suprafață pulmonară cu care să respire”, a declarat Crainic într-un interviu acordat Digi 24.

„S-a efectuat de urgență o tomografie computerizată care a ridicat suspiciunea unei pneumonii extinse bilaterale de COVID, motiv pentru care a fost internată de urgență în ATI la izolare și i s-a recoltat testul. Aici a fost monitorizată și tratată conform protocolului, i s-a adminsitrat medicația care era necesară. Starea ei a fost relativ stabilă o perioadă, după care brusc, în jurul orei 16-17, bolnava a făcut stop cardiorespirator. A fost de urgență resuscitată și intubată și ventilată mecanic. A fost ventilată mecanic și după prânz a făcut nou un stop cardiorespirator care nu a mai putut fi resuscitat și s-a declarat decesul”, spune Dan Crainic, director medical al Spitalului de Urgență Alba Iulia.

După două zile în ușoară scădere, numărul de noi cazuri de infectare cu coronavirus trece din nou de 300. Astfel, miercuri au fost raportate 321 de noi infectări ce duc totalul la nivel național la 24.826. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate alte 16 decese.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG