Linkuri accesibilitate

Medic din Craiova pus sub control judiciar pentru decesul a patru pacienți


Medicul a fost reținut pentru 24 de ore și prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.
Medicul a fost reținut pentru 24 de ore și prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Un medic chirug, fost director al Spitalului Județean Craiova, a fost reținut luni, pe 10 aprilie, de polițiști. La scurt timp, instanța a dispus punerea sa sub control judiciar pentru 60 de zile.

El este bănuit de comiterea a patru infracțiuni de ucidere din culpă, în forma culpei medicale. Până în urmă cu câteva luni, medicul a fost și șef de secție la același spital.

Anchetatorii susțin că medicul, care lucra la secția de Chirurgie Toracică a Spitalului Județean Craiova, a făcut patru operații de prelevare de probe biologice (biopsii) în urma cărora pacienții au murit.

Este vorba de doi bărbați, de 76 și 77 de ani, din Craiova și comuna Plenița, Dolj, și de două femei, de 64 și 66 de ani, ambele din Târgu Jiu.

„În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de ucidere din culpă, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

XS
SM
MD
LG