Linkuri accesibilitate

Medici germani: Al doilea val de coronavirus este deja aici


În ciuda pandemiei, elevii germani au început școala
În ciuda pandemiei, elevii germani au început școala

Germania a raportat luni 955 de cazuri noi de pacienți infectați cu noul coronavirus.

Asociația medicilor Marburger Bund vede în tendința crescătoare deja începutul celui de-al doilea val și avertizează că respectarea măsurilor de protecție este singura cale de a evita pierderea reultatelor pozitive deja obținute.

Dintre statele europene, Germania are cea mai mică rată de mortalitate în urma COVID-19.

„Ne aflăm la debutul unui al doilea val cu o curbă plată de creștere”, a declarat președinta asociației, Susanne Johna, citată de Spiegel.

Cu toate că ritmul de creștere nu este comparabil cu cel din martie și aprilie, spitalele germane sunt pregătite să aplice planul de alocare a paturilor din secțiile ATI.

Spre deosebire de primul val din primăvară, locurile disponibile în terapie intensivă nu sunt blocate la capacitate maximă din start pentru bolnavii de COVID-19. Acest lucru se va aplica gradual în așa fel încât să se poată adapta la nevoile punctuale locale.

Johna a subliniat că respectarea măsurilor de protecție este singura modalitate în care se poate ține sub control și epidemia și presiunea pe sistemul sanitar.

Ea a comparat purtarea măștii cu fixarea centurii de siguranță în mașină, amintind că și față de centura obligatorie a existat opoziție la început, dar că ambele, deși în situații diferite, salvează vieți.

În context, ministrul german al sănătății, Jens Spahn, a anunțat că dorește încă de săptămâna aceasta introducerea testării obligatorii a tuturor care se întorc din concediu, din zone de risc, înapoi în Germania.

Spahn a declarat pentru ARD că și-ar dori chiar ca întreaga Uniune Europeană să impună celor care se întorc din zone de risc să se testeze înainte să efectueze călătoria de întoarcere.

Între timp, la multe aeroporturi din Germania au fost amenajate centre de testare pentru turiști.

Cei care se întorc în Germania vor trebui să dovedească autorităților sanitare, în termen de 72 de ore, că au un test negativ sau unul pozitiv, care are drept consecință obligatorie carantina și/sau izolarea.

Aceste teste vor fi gratuite.

XS
SM
MD
LG