Linkuri accesibilitate

Mediul de afaceri german: repornirea economiei trebuie însoțită de deschiderea unor creșe și grădinițe


Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) afirmă că repornirea economiei trebuie susţinută şi de soluţii pentru supravegherea copiilor angajaţilor care se întorc la serviciu, relatează Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

”Forma de sprijin pentru ca unul dintre părinţi să stea acasă va expira la 15 iunie odată cu încheierea stării de alertă, totodată se încheie şi anul şcolar. Sunt părinţi care nu au posibilitatea de a munci de acasă sau nu au în grija cui să lase copiii. Neputând să îşi reia activitatea profesională, aceşti părinţi riscă să îşi piardă locul de muncă. De aceea este nevoie de soluţii urgente pentru permiterea desfăşurării unor activităţi educaţionale care să vină în sprijinul părinţilor şi să supravegheze copiii în timpul zilei. Este necesară redeschiderea unor creşe şi grădiniţe, desigur respectând regulile de siguranţă pentru prevenirea răspândirii bolilor”, spun reprezentanţii AHK România.

De asemenea, reprezentanţii oamenilor de afaceri germanu cred că este esenţial pentru elevi şi viitorul lor profesional ca examenele să se desfăşoare aşa cum au fost planificate. Pentru elevii din învăţământul profesional şi dual AHK România insistă asupra implicării mediului privat în sistemul de certificare.

„Implicarea mediului privat în etapele esenţiale ale sistemului de învăţământ dual trebuie să continue! Trebuie să fim creativi şi să găsim soluţii digitale. Învăţământul dual trebuie să îşi păstreze caracterul: parteneriat şi împărţirea responsabilităţilor între şcoală şi companie,” spune Sebastian Metz, Director General AHK România.

XS
SM
MD
LG