Linkuri accesibilitate

SMS-uri false despre contaminarea cu SARS-CoV-2 în secții din Prahova


Mai mulți prahoveni au primit duminică, în ziua votului pentru alegerile locale, sms-uri care imitau avertizările Ro-Alert cu privire la suspiciuni de infectare cu coronavirus a unor secții de votare din județ.

IVE Alegeri locale 2020. Urmăriți finala în direct la Europa Liberă

Mesajele false ar fi fost primite de oameni din comunele Berceni, Târgșoru Vechi și Gorgota, pentru a-i demobiliza pe oameni, să nu mai participe la vot, scrie ziarul local Incomod.

Informația a fost confirmată de IPJ Prahova.

“La nivelul mai multor comune din județul Prahova a fost recepționat un mesaj de avertizare similar Ro-Alert prin intermediul căruia cetățenii ar fi fost anunțați că la nivelul anumitor secții de votare există suspiciuni de infectare cu virusul COVID -19. Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit privind săvârșirea infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale.Precizăm că aceste mesaje nu au fost remise de vreo instituție publică, ci de persoane fizice rău intenționate, care doresc să inducă în eroare alegătorii”, au avertizat reprezentanții Poliției Prahova.

XS
SM
MD
LG