Linkuri accesibilitate

Mesaje RO-Alert transmise în zonele cu răspândire mare a Covid-19


Belarus - The coronavirus, generic, October 9, 2020
Belarus - The coronavirus, generic, October 9, 2020

Departamentul pentru Situații de Urgență, prin IGSU, a transmis vineri mesaje prin intermediul sistemului Ro-Alert, cu recomandarea unor măsuri minime de igienă și de prevenție, având în vedere creșterea cazurilor de infectare în rândul populației cu noul tip de coronavirus.

Mesajele au fost trimise atât în Capitală cât și în alte șapte județe din țară, unde gradul de infectare este ridicat: Alba, Bacău, Iași, Neamț, Teleorman, Vâlcea și Vaslui.

Textul mesajelor pentru locuitorii Capitalei a fost următorul:

„Atenție! În municipiul București nivelul de răspândire a noului coronavirus (SARS-CoV-2) este unul ridicat, peste 2 la o mie de locuitori. RESPECTAȚI măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol, a dvs. sau a celor din jur. Purtați corect MASCA, acoperind nasul și gura. Păstrați DISTANȚA și evitați aglomerațiile. Mențineți IGIENA MÂINILOR, evitați contactul cu suprafețele comune și DEZINFECTAȚI-VĂ după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. ÎNCURAJAȚI-I și pe cei din apropierea dvs. să respecte cu strictețe regulile! DSU - IGSU. ”

În perioada următoare și alte judete din țară vor transmite astfel de mesaje, în special în localitățile și zonele în care sunt înregistrate sau sunt previzionate creșteri ale gradului de infectare.

Măsura transmiterii recomandărilor preventive prin intermediul sistemului Ro-Alert vine in completarea măsurilor dispuse de autorități destinate limitării răspândirii SARS-CoV -2 in rândul populației.

România a atins vineri un nou record al cazurilor de coronavirus, fiind depistate 3.186 de persoane infectate după prelucrarea a 29.282 de teste. Rata de pozitivare se menține constantă peste 10%.

Alte 52 de decese au avut loc în ultima zi și crește și numărul pacienților internați pe secție de terapie intensivă la 613.

Grupul de comunicare strategică semnalează situația a 8 județe din țară unde incidența a trecut de 1,5 cazuri la mia de locuitori și astfel sunt necesare noi măsuri. Peste rata de 3, un oraș ar trebui să intre în carantină.

Județele în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste pragul de 1,5 sunt următoarele:

  • București – 2,28
  • Alba – 1,98
  • Vâlcea -1,98
  • Iași – 1,80
  • Bacău – 1,72
  • Teleorman – 1,62
  • Neamț – 1,62
  • Vaslui – 1,59
XS
SM
MD
LG