Linkuri accesibilitate

Metronom '74, Cornel Chiriac prezintă Renaissance, „Ashes Are Burning”


Detaliu de pe coperta albumului Ashes Are Burning, Renaissance, 1973

„Ashes are Burning” este al patrulea album de studio al grupului britanic de rock progresiv Renaissance, și a fost lansat în 1973. A fost primul din mai mult albume Renassaince pe care a apărut o orchestră simfonică alături de grupul în sine. A fost de asemenea primul album care a intrat în topul 200 Bilboard, secțiunea albume, ajungînd pînă pe locul 171.

Cu „Ashes are Burning”, Renaissance au ales să se îndrepte spre o direcție mai acustică, pentru a face loc stilului lor influenat de folk și pentru a se difernția de multe din trupele dominate de ghitara electrică a scenei rock din acei ani.

Pentru că trupa era între doi ghitariști la vremea respectivă, basistul Jon Camp a cântat majoritatea partiturilor de ghitară de pe acest album. Michael Dunford, care lucrase pînă atunci cu Renaissance doar în calitate de compozitor, a cântat și el la ghitară în câteva dintre piese. Mai tîrziu s-a alăturat trupei și ca instrumentist, dar după lansarea albumului „Ashes are Burning”, și drept consecință e menționat pe copertă ca muzician invitat.

Majoritatea compozițiilor de pe album au fost scrise prin corespondneță. Michael Dunford îi trimitea prin poștă o bandă cu o melodie lui Betty Thatcher, care compunea versurile, apoi Dunford întregistra din nou melodia cu el cântând și o trimitea grupului pentru a definitiva cântecele în studio.

Piesele de pe album:

Fața A

1. „Can you understand” (9:51)

2. „Let It Grow” (4:14)

3. „On the Frontier” (4:55)

Fața B

4. „Carpet of the Sun” (3:31)

5. „At the Harbour” (6:48)

6. „Ashe Are Burning” (11:20)

Muzicieni:

Annie Haslam (voce)

John Tout (claviaturi, voce)

Jon Camp (bas electric, ghitară acustică, voce)

Terrence Sullivan (tobe, voce, percuție)

Muzicieni invitați:

Michael Dunford (ghitară acustică)

Andy Powell (solo de ghitară electrică în piesa 6)

Richard Hewson (aranjamente de coarde, piesle 1 și 4)

Versuri:

Betty Thatcher

(sursa: Wikipedia)

În 27 februarie 1974, Radio Europa Liberă a transmis în cadrul emisiuni „Metronom” a doua parte a unui dialog pe care Cornel Chiriac l-a purtat în studiurile Europei Libere de la Munchen cu doi dintre membrii grupului Renaissance: Annie Haslam și Jon Camp, pe care vă invităm să-l ascultați acum. Din păcate prima parte a interviului nu s-a păstrat în arhivă.

„Metronom'74”, Cornel Chiriac prezintă Renaissance, „Ashes Are Burning”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:45:49 0:00

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG