Linkuri accesibilitate

Metronom '74, Cornel Chiriac prezintă Renaissance, „Ashes Are Burning”


Detaliu de pe coperta albumului Ashes Are Burning, Renaissance, 1973

În 27 februarie 1974, Radio Europa Liberă a transmis în cadrul emisiuni „Metronom” a doua parte a unui dialog pe care Cornel Chiriac l-a purtat în studiurile Europei Libere de la Munchen cu doi dintre membrii grupului Renaissance: Annie Haslam și Jon Camp, pe care vă invităm să-l ascultați acum. Din păcate prima parte a interviului nu s-a păstrat în arhivă.

„Metronom'74”, Cornel Chiriac prezintă Renaissance, „Ashes Are Burning”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:45:49 0:00

„Ashes are Burning” este al patrulea album de studio al grupului britanic de rock progresiv Renaissance, și a fost lansat în 1973. A fost primul din mai mult albume Renassaince pe care a apărut o orchestră simfonică alături de grupul în sine. A fost de asemenea primul album care a intrat în topul 200 Bilboard, secțiunea albume, ajungînd pînă pe locul 171.

Cu „Ashes are Burning”, Renaissance au ales să se îndrepte spre o direcție mai acustică, pentru a face loc stilului lor influenat de folk și pentru a se difernția de multe din trupele dominate de ghitara electrică a scenei rock din acei ani.

Pentru că trupa era între doi ghitariști la vremea respectivă, basistul Jon Camp a cântat majoritatea partiturilor de ghitară de pe acest album. Michael Dunford, care lucrase pînă atunci cu Renaissance doar în calitate de compozitor, a cântat și el la ghitară în câteva dintre piese. Mai tîrziu s-a alăturat trupei și ca instrumentist, dar după lansarea albumului „Ashes are Burning”, și drept consecință e menționat pe copertă ca muzician invitat.

Majoritatea compozițiilor de pe album au fost scrise prin corespondneță. Michael Dunford îi trimitea prin poștă o bandă cu o melodie lui Betty Thatcher, care compunea versurile, apoi Dunford întregistra din nou melodia cu el cântând și o trimitea grupului pentru a definitiva cântecele în studio.

Piesele de pe album:

Fața A

1. „Can you understand” (9:51)

2. „Let It Grow” (4:14)

3. „On the Frontier” (4:55)

Fața B

4. „Carpet of the Sun” (3:31)

5. „At the Harbour” (6:48)

6. „Ashe Are Burning” (11:20)

Muzicieni:

Annie Haslam (voce)

John Tout (claviaturi, voce)

Jon Camp (bas electric, ghitară acustică, voce)

Terrence Sullivan (tobe, voce, percuție)

Muzicieni invitați:

Michael Dunford (ghitară acustică)

Andy Powell (solo de ghitară electrică în piesa 6)

Richard Hewson (aranjamente de coarde, piesle 1 și 4)

Versuri:

Betty Thatcher

(sursa: Wikipedia)

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG