Linkuri accesibilitate

Mihnea Năstase, fiul lui Adrian Năstase, consilier onorific la Guvern, la 26 de ani


Mihnea Năstase (foto stânga), alături de fratele său mai mare, Andrei, la un congres al tineretului PSD, în noiembrie 2017. Lucra deja ca asistent al unui europarlamentar PSD
Mihnea Năstase (foto stânga), alături de fratele său mai mare, Andrei, la un congres al tineretului PSD, în noiembrie 2017. Lucra deja ca asistent al unui europarlamentar PSD

Fiul cel mic al lui Adrian Năstase, Mihnea, a fost angajat consilier onorific, neretribuit, al vicepremierului Mihai Fifor, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă. Are 26 de ani și este la a doua slujbă, prima fiind de asistent al europarlamentarului Cătălin Ivan, pe când era membru PSD

Mihnea Năstase a devenit membru al PSD în 2017, iar în legislatura trecută a Parlamentului European a fost angajat ca asistent al lui Cătălin Ivan, imediat ce a terminat școala.

Fiul cel mic al fostului prim-ministru nu are un profil public, deși este la a doua numire într-o funcție de anvergură. A studiat în România școala primară și gimnazială, la o instituție privată, unde școlarizarea pe un an era peste 10.000 de euro. Liceul l-a făcut în Elveția, la o școală privată cu profil militar, unde, potrivit declarațiilor lui Adrian Năstase, a beneficiat de o bursă oferită de Dimitrie Sturdza, descendent al vechii familii de boieri liberali care l-a dat pe Dimitrie A. Sturdza, fost prim-ministru înainte de Primul Război Mondial, dar și membru al familiei care, în zilele noastre, a fost implicată în dosare DNA legate de retrocedări a zeci de mii de hectare de păduri. Dimitrie Sturdza, finanțatorul bursei de care a beneficiat Mihnea Năstase a fost, la rându-i, consilier al lui Adrian Năstase pe vremea când acesta a fost prim-ministru (2001-2004) și consul onorific al României în Elveția. Din această perioadă, 2010, datează controversa al cărei protagonist a fost Mihnea Năstase, actualul consilier onorific al vicepremierului, care ar fi purtat zvastica la o petrecere. Tatăl său l-a trimis, pentru informare în privința Holocaustului, la Institutul Elie Wiesel.

Mihnea Năstase a făcut facultatea la Paris, la Universitatea americană, și apoi a urmat un master la London School of Economics.

Însă noul consilier onorific al vicepremierului Mihai Fifor are un profil monden. Frecventează cercurile care se distrează în zona Herăstrău, unde fratele său mai mare, Andrei Năstase, conduce clubul Bonton, care are și o filială, Bonton Chalet, la Azuga. Este, de asemenea, o apariție constantă în tabloide, unde este înfățișat în ținute trendy și în nenumărate excursii peste hotare, alături de prietena sa, care a fost asistenta unui eurodeputat PSD, în fosta legislatură a PE.

Despre Mihnea Năstase a scris și politico.eu, pe când acesta era asistent la Parlamentul European, mai exact despre gestul extravagant de a-i oferi prietenei sale, Corina Corelevschi, peste 100 de trandafiri. Rubrica „Lux life” mai nota, în 2016, pe când avea 23 de ani, că „fiul fostului premier român, închis pentru corupție”, se descurcă bine - se implică în consultanța politică ziua și scrie proză noaptea, pe blogul său, care între timp a fost scos la vânzare.

Mihnea Năstase este un admirator al Vioricăi Dăncilă, pe care a felicitat-o în momentul în care a fost numită ca șefă a Guvernului.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG