Linkuri accesibilitate

Mii de oameni la slujba de Bobotează a lui ÎPS Teodosie în ciuda restricțiilor


Mii de persoane au participat miercuri la slujba de Bobotează oficiată de ÎPS Teodosie în Portul Tomis din Constanța în ciuda tuturor interdicțiilor privind adunările publice și cu nerespectarea distanțării sociale cerută de pandemia de coronavirus.

Arhiepiscopul a făcut un apel, ușor ironic, să păstreze distanţa fizică "să nu supărăm autorităţile".

Majoritatea celor participanți au avut măşti de protecţie, dar au fost şi unii care nu au purtat sau nu le-au purtat corect.

Procesiunea a fost deschisă de care trase de boi şi măgari, pe care se află butoaie cu apă, iar după încheierea slujbei aceste care vor merge pe principalele bulevarde din Constanţa pentru a împărţi credincioşilor apa sfinţită, potrivit Hotnews.

După slujbă, arhiepiscopul va arunca mai multe cruci în mare și, conform tradiției, cei mai curajoși vor înota să aducă înapoi la mal aceste cruci.

Jandarmeria Constanţa a anunţat că la slujba de Bobotează din Portul Tomis pot participa cel mult 3.000 de persoane cu respectarea măsurilor de distanţare, iar în cazul în care vor fi mai mulţi oameni care vor dori să fie prezenţi, accesul în zona respectivă va fi restricţionat. Arhiepiscopul Tomisului estima o prezenţă de 10.000 de persoane la ceremonia religioasă.

În București, Patriarhul Daniel oficiază slujba de la Catedrala Patriarhala din Capitală. Conform tradiției, după slujbă, preoții vor împărți agheasmă.

Aici, jandarmii au desenat cercuri în care să stea credincioșii, pentru a asigura distanța. Sute de persoane participă la slujbă.

XS
SM
MD
LG