Linkuri accesibilitate

Mike Pompeo: China ascunde informații despre coronavirus


Mike Pompeo a acuzat Iranul și Rusia de campanii de dezinformare

Secretarul de stat american Mike Pompeo și-a continuat criticile la adresa oficialilor chinezi privind gestionarea pandemiei de coronavirus, afirmând că Partidul Comunist din China ascunde lumii informații importante care ar putea preveni răspândirea cazurilor.

Într-un interviu pentru Washington Watch, Pompeo și-a repetat acuzațiile că întârzierea Beijingului în a oferi informații despre virus a creat un risc pentru întreaga lume și a pus „mii de vieții sub risc".

„Preocuparea mea este că această secretomanie, această dezinformare în care este implicat Partidul Comunist Chinez, face ca întregii lumi să-i fie refuzate informaţii de care este nevoie pentru a putea preveni repetarea unui scenariu asemănător"​, a afirmat Mike Pompeo, citat de Reuters.

Secretarul de stat american a acuzat și Iranul și Rusia că duc campanii de dezinformare în privința virusului.

„Campaniile de dezinformare din Rusia și Iran, precum și China, continuă. Ei vorbesc despre faptul că ar fi venit armata americană sau că poate a pornit din Italia, orice lucru pentru a abate responsabilitate", a continuat Mike Pompeo.

Oficialul american, un vechi critic al Beijingului și a Partidului Comunist, a arătat că „decizii foarte importante" trebuiesc luate în viitor despre cum va fi structurată relația sino-americană.

Între timp, China a ridicat miercuri restricţiile drastice din provincia Hubei, acolo unde a fost epicentrul epidemiei.

Decizia de ridicare a restricţiilor a venit după ce nici un caz de contaminare locală nu a fost detectat în ultimele zile şi cele 47 de cazuri înregistrate sunt „de import”, au declarat autorităţile chineze.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG