Linkuri accesibilitate

Încă doi miliardiari ruși renunță la cetățenie în urma războiului din Ucraina


Tot mai mulți miliardari ruși renunță la cetățenie din cauza războiului din Ucraina.
Tot mai mulți miliardari ruși renunță la cetățenie din cauza războiului din Ucraina.

Forbes a scris pe 29 februarie că miliardarii Andrei Baronov și Ratmir Timashev sunt ultimii dintre magnații care au renunțat la cetățenia rusă de când Moscova a lansat invazia pe scară largă în curs de desfășurare în Ucrainei în urmă cu doi ani.

Potrivit Forbes, Baronov și Timashev sunt acum cetățeni ai Ciprului, Baronov locuind în Elveția și Timashev în Statele Unite.

Baronov a criticat războiul, spunând că i-a cauzat „suferință profundă”. Timashev nu a comentat.

Alți magnați care au renunțat la cetățenia rusă din februarie 2022 au fost Vasily Anisimov, Timur Turlov, Ruben Vardanyan, Yury Milner, Nikolai Storonsky, Oleg Tinkov și Igor Makarov.

Andrei Baronov și Ratmir Timashev sunt fondatorii companiei americane de IT Veeam Software.

Ambii oameni de afaceri au fost incluși pe lista „200 de cei mai bogați oameni de afaceri din Rusia” din 2017 până în 2021.

Baronov a inițiat renunțarea la cetățenie în aprilie 2023. El a anunțat acest lucru pe pagina sa de LinkedIn. În postare, omul de afaceri a scris că este „profund îngrijorat de invazia rusă a Ucrainei”.

„Nu vreau să fiu cetățean al unei țări ai cărei lideri sunt oameni care răpesc copii, violează și jefuiesc civili și aproape zilnic trag fără discernământ mii de rachete ucigând oameni nevinovați”, a spus Baronov.

El a mai spus că a donat milioane de dolari „organizațiilor umanitare de renume” pentru a ajuta refugiații din Ucraina – și va continua să facă acest lucru.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

XS
SM
MD
LG