Linkuri accesibilitate

15 militari români pleacă în SUA pentru a ajuta în lupta împotriva COVID-19


Ceremonia la Baza Aeriană 90 la plecarea militarilor români

O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, alcătuită din cinci medici, cinci asistenţi medicali şi cinci militari specialişti în domeniul CBRN, pleacă luni în Statele Unite, pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama în lupta cu pandemia de coronavirus.

Este o misiune în sprijinul solidarității și cooperării între SUA și România.

Obiectivul este de a fi alături de medicii din SUA și de a vedea foarte clar cum acționează echipele medicale din SUA în lupta contra COVID.

Urez succes misiunii noastre!

Folosesc ocazia pentru a transmite un mesaj ferm: între SUA și România e un solid parteneriat strategic, care generează acțiuni comune în toate domeniile de activitate”, a declarat premierul Ludovic Orban, în cadrul unei ceremonii care a avut loc Baza Aeriană 90 Otopeni, la care au mai participat și ambasadorul american la București, Adrian Zuckerman, și ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă.

Misiunea militarilor români se va întinde pe durata a circa două săptămâni.

Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unităţi de îngrijire şi tratament medical de pe teritoriul statului Alabama şi se va informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât şi în ceea ce priveşte apărarea CBRN", se arată într-un comunicat MApN.

Cooperarea dintre România şi statul Alabama se desfăşoară sub auspiciile programului de parteneriat statal (State Partnership Program) lansat în anul 1993, program coordonat de Comandamentul Forţelor Americane din Europa (USEUCOM).

Consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA reprezintă un obiectiv major al politicii externe şi de apărare a României. Dimensiunea de apărare reprezintă un pilon de bază al acestuia", mai arată Ministerul Apărării.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG