Linkuri accesibilitate

Militarii americani confirmă prăbușirea unui avion în Afganistan


Purtătorul de cuvânt al forțelor americane din Afganistan, colonelul Sonny Leggett, a confirmat că un avion militar american, un Bombardier E-11A, s-a prăbușit în provincia Ghazni și spune că o anchetă a cauzelor sale este în desfășurare
Purtătorul de cuvânt al forțelor americane din Afganistan, colonelul Sonny Leggett, a confirmat că un avion militar american, un Bombardier E-11A, s-a prăbușit în provincia Ghazni și spune că o anchetă a cauzelor sale este în desfășurare

Un avion militar american s-a prăbușit în estul Afganistanului pe 27 ianuarie, au declarat militarii americani și reprezentanți ai forței NATO, care adaugă că, , adăugând că, până în prezent, nu există indicii că avionul ar fi fost doborât de focul inamicului.

Purtătorul de cuvânt al forțelor americane din Afganistan, colonelul Sonny Leggett, a declarat că avionul militar, un Bombardier E-11A, s-a prăbușit în provincia Ghazni și o anchetă a cauzelor sale este în desfășurare.

Nu a dat nicio informație despre victime sau detalii despre accident.

Și misiunea Forței de intervenție NATO a confirmat prăbușirea într-un e-mail către RFE / RL.

„Un bombardier american E-11A s-a prăbușit astăzi în provincia Ghazni, Afganistan", spune mesajul.

„În timp ce cauza accidentului [este] în curs de investigare, nu există indicii că accidentul a fost cauzat de focul inamicului. Vom oferi informații suplimentare pe măsură ce vor deveni disponibile”, se mai spune în mesaj.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a spus că avionul aparținea forțelor militare americane.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat că un avion al Forțelor Aeriene ale SUA s-a prăbușit în provincia Ghazni, aflată la poalele munților Hindu Kush. Mujahid a afirmat că accidentul a ucis „mulți” membri ai armatei americane. Grupul militant exagerează adesea cifrele victimelor.

Rețeaua de Siguranță a Aviației, un site web al Fundației pentru Siguranța Zborurilor, care ține evidența accidentelor, incidentelor și deturnărilor din aviație, a scris că videoclipul postat online confirmă că avionul care s-a prăbușit este unul al forțelor militare ale SUA.

„Un videoclip confirmă faptul că un USAF Northrop Grumman E-11A s-a prăbușit în Afganistan. Acesta este un Bombardier Global Express echipat ca nod de comunicații aeropurtat pe câmpul de luptă”, spune sursa citată.

Aeronava Bombardier E-11A este utilizată de militarii americani pentru supravegherea electronică a Afganistanului. Este folosită de militari pentru a extinde gama de semnale radio și poate fi utilizată pentru a converti ieșirea unui dispozitiv la altul, cum ar fi conectarea unui radio la un telefon.

Nodul de comunicații aeriene de pe câmpul de luptă, denumit și de armata americană „Wi-Fi pe cer”, poate fi transportat atât pe avioane echipate, cum ar fi E-11A, sau cu aeronave fără echipaj.

Oficialii locali afgani au declarat luni pentru Radio Free Europe/Radio Liberty că o aeronavă de pasageri de la Ariana Airlines, din Afganistan, s-a prăbușit în zona controlată de talibani din provincia Ghazni. Guvernatorul provinciei, Wahidullah Kalimzai, a declarat pentru RFE / RL că aeronava aparține Ariana Airlines și că transporta aproximativ 83 de persoane.

Cu toate acestea, compania aeriană de stat a negat într-o postare pe Facebook că vreunul dintre avioanele sale s-ar fi prăbușit.

XS
SM
MD
LG