Linkuri accesibilitate

Militarii români, specialiști în comunicații și informatică, au plecat în Irak


Ofițerii de stat major se vor alătura camarazilor din NATO și Coaliția Globală pentru a sprijini efortul de consolidare a structurilor de securitate irakiene.

13 specialiști în comunicații și informatică și ofițeri de stat major ai armatei române au plecat în misiune în Irak. Ei vor face parte dintr-un modul NATO dislocabil de comunicații și informatică, dar și din structurile de stat major ale comandamentelor NATO din Bagdad, informează Mediafax.

„Le doresc misiune ușoară celor 13 militari care, începând de astăzi (n.r. vineri, 15 ianuarie), participă la o nouă misiune a Armatei României în Irak. Specialiștii de comunicații și informatică și ofițerii de stat major se vor alătura camarazilor din NATO și Coaliția Globală pentru a sprijini efortul de consolidare a structurilor de securitate irakiene. Timp de șase luni, militarii vor face parte din „Modulul NATO dislocabil de comunicații și informatică” și din structurile de stat major ale comandamentelor dispuse în Bagdad”, a scris, pe Facebook, Daniel Petrescu, şeful Statului Major al Apărării.

Militarii români vor reveni în țară în luna iunie.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Prietenii și dușmanii ministrului Daea
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:57 0:00
XS
SM
MD
LG