Linkuri accesibilitate

Mina rusească descoperită în zona Grindului Chituc, aproape de Vadu, a fost distrusă


Mina descoperită pe Grindul Chituc, lângă Vadu, a fost distrusă. Foto: Radio Constanța.
Mina descoperită pe Grindul Chituc, lângă Vadu, a fost distrusă. Foto: Radio Constanța.

Forţele Navale Române anunță că mina identificată pe Grindul Chituc a fost distrusă. Marți dimineața, Ministerul Apărării Naționale anunța că un obiect suspect a eșuat pe țărm.

Actualizare 14:05

Mina găsită în zona Grindul Chituc a fost distrusă marţi, la ora 12.50, au anunţat reprezentanţii Forţelor Navale Române, relatează News.ro și Radio Constanța.

Mina descoperită pe Grindul Chituc a fost distrusă de geniști
Așteptați
Mina descoperită pe Grindul Chituc a fost distrusă de geniști

Nici o sursă media

0:00 0:00:04 0:00

Știrea inițială

Geniștii intervin pentru neutralizarea unui obiect suspect, care pare a fi o mină fluvială de proveniență sovietică, în zona Grindului Chituc, transmite Ministerul Apărării Naționale.

Intervenția are loc, potrivit MApN, după o sesizare primită de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență care a observat un obiect suspect pe țărm.

Potrivit un unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN), obiectul pare a fi o mină anti-desantare, de tip YaRM.

„Zona este monitorizată și securizată, la acest moment, de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, în vederea limitării oricărui pericol”, transmite MApN.

Potrivit Defense Express, mina de tip YaRM este folosită pe scara largă de armata rusă.

Mina de râu YaRM a fost dezvoltată în 1954 și a fost destinată plasării în zonele de apă ale lacurilor și râurilor, pentru a preveni debarcarea trupelor. Astfel de mine pot fi amplasate la o adâncimi de 1- 12 metri. Greutatea declarată a minei YaRM este de 13 kg.

Grindul Chituc din Dobrogea desparte Lacul Sinoe de Marea Neagră și este în apropierea localității Vadu (12 km).


Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG