Linkuri accesibilitate

Ministerul Apărării dezminte că într-un sat din Deltă ar fi căzut bucăți dintr-o dronă militară


Primarul comunei tulcene Ceatachioi, Tudor Cernega, așezare de pe malul brațului Chilia al Dunării, comun cu Ucraina, a declarat că știe de la martori pescari că într-unul dintre satele românești ale comunei ai fi căzut bucăți din drone.
Primarul comunei tulcene Ceatachioi, Tudor Cernega, așezare de pe malul brațului Chilia al Dunării, comun cu Ucraina, a declarat că știe de la martori pescari că într-unul dintre satele românești ale comunei ai fi căzut bucăți din drone.

Ministerul Apărării dezminte că pe teritoriul României, în localitatea tulceană Plauru, din satul Ceatalchioi, ar fi căzut o dronă militară sau bucăți din ea. De asemenea, MApN spune că în spațiul românesc nu au intrat obiecte străine.

Primarul comunei tulcene Ceatachioi, Tudor Cernega, așezare de pe malul brațului Chilia al Dunării, comun cu Ucraina, a declarat în această dimineață, la Digi 24, că sunt martori pescari din localitate care ar fi văzut cum au căzut resturi ale unei drone pe malul românesc al Dunării, mai jos de satul Plauru.

Într-un comunicat trimis în această după amiază, Ministerul Apărării Naționale susține că specialiști ai Forțelor Aeriene Române au mers astăzi la fața locului pentru a verifica dacă se confirmă sau nu că în zonă sunt resturi ale unei drone implicate în atacurile Rusiei de ieri împotriva infrastructurii portului ucrainean Ismail.

„Până la acest moment, nu au fost identificate elemente concrete care să probeze ipotezele vehiculate”, precizează MApN.

Contactat de Europa Liberă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, generalul Constantin Spânu, a declarat că radarele Armatei au arătat clar că în spațiul României nu a intrat niciun obiect străin.

„În ceea ce privește situația generată de atacurile executate în ultima săptămână, care au vizat elemente de infrastructură portuară ucraineană din localitățile din Ismail și Reni, din evaluările structurilor cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale, nu au fost identificate amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României. Dronele utilizate de Federația Rusă în aceste atacuri ilegale și nejustificate nu au intersectat în niciun moment spațiul aerian al României”, a transmis MApN și în comunicatul din această după amiază.

  • 16x9 Image

    Anca Grădinaru

    Anca Grădinaru este senior correspondent la Europa Liberă din februarie 2023.
    Este jurnalist de 25 de ani. Anterior, a lucrat la Ziarul Adevărul, Antena 1, Antena 3, Digi 24 și Radio Europa FM.

    A realizat știri, anchete, reportaje și documentare, radio și de televiziune, în România, Ucraina, Irak, Statele Unite ale Americii, Canada și Australia.
     
    A transmis de la majoritatea summiturilor NATO de după aderarea României la Alianța Nord Atlantică și de la reuniuni ale Uniunii Europene, de la vizitele papilor la București și de la primele două ediții ale Jocurilor Invictus la care a participat România.

    Unele dintre reportajele Ancăi Grădinaru au fost premiate de New Mexico Associated Press și Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România.

    La Europa FM, a realizat emisiunea „Interviurile Europa FM” și „Piața Victoriei”. Este absolventă a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și a unei burse de un an la New Mexico State University din Statele Unite ale Americii.

    serbana@rferl.org

XS
SM
MD
LG