Linkuri accesibilitate

Ministerul Finanțelor a lansat ordinul de plată multiplu electronic


Ministrul Finanțelor Florin Cîțu

Ministerul Finanțelor a lansat ordinul de plată multiplu electronic (OPME). Scopul declarat este cel de sprijinire a activității întreprinderilor mici și mijlocii și a celorlalți operatori economici „prin înlesnirea comunicării prin mijloace electronice de transmitere la distanţă între Ministerul Finanţelor Publice/organul fiscal central şi persoanele fizice, persoanele juridice şi alte entităţi fără personalitate juridică”, anunță Ministerul Finanțelor.

În cazul instituțiilor publice, ordinul de plată multiplu electronic se completează și se depune online prin Sistemul național de raportare Forexebug iar în cazul operatorilor economic și alte entități decât instituții publice, prin intermediul serviciului ”Depunere declarații” la realizarea de plăți din conturile deschise la unitățile Trezoreriei Statului prin care își desfășoară activitatea proprie.

Persoanele care semnează OPME, din partea operatorilor economici sau altor entităţi decât instituţii publice, trebuie să fie înrolate în Spaţiul privat virtual (SPV) ca reprezentant legal, reprezentant desemnat sau împuternicit iar semnătura lor trebuie să figureze în fişa specimenelor de semnături depusă la unitatea Trezoreriei Statului prin care aceştia îşi desfăşoară activitatea.

Formularul OPME poate fi descărcat de pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, al Sistemului național de raportare sau poate fi pus la dispoziție de unitățile teritoriale ale trezoreriei statului.

Detalii cu privire la completarea, depunerea și semnarea OPME se regăsesc în OMFP 1819/2020 publicat la rubrica Transparență decizională/Acte normative aprobate.

Pentru operatorii economici și alte entități decât instituțiile publice, recipisele aferente depunerii și validării/respingerii OMPE se vizualizează prin Spaţiul privat virtual (SPV), secțiunea „Mesaje”.

Citește și:

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG