Linkuri accesibilitate

Ministerul Justiției a cerut demararea procedurii de extrădare a lui Radu Mazăre


Radu Mazăre ar urma să fie extrădat în România din Madagascar
Radu Mazăre ar urma să fie extrădat în România din Madagascar

Ministrul interimar al Justiţiei Ana Birchall a anunţat că a primit de la instanţele competente documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condiţiilor legale pentru extrădarea lui Radu Mazăre şi că a cerut demararea de urgenţă a procedurii de extrădare, relatează News.ro.

Radu Mazăre a fost capturat, săptămâna aceasta, de către autorităţile din Madagascar, el urmând să execute un mandat de arestare de 6 zile.

Fostul edil are de executat o condamnare definitivă: judecătorii instanţei supreme l-au condamnat, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei. Radu Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe, conform Mediafax.

Consulul onorific al Madagascarului în România, Serge Rameau, a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că extrădarea lui Radu Mazăre în România poate fi rezolvată ușor, dacă autoritățile de la București vor dori acest lucru, pentru că în țara sa noul președinte este ferm împotriva corupției.

Mazăre nu se ascundea, locuia în complexul lui turistic, unde se practică sporturi extreme. Oficialul malgaș a spus că nu are, până în acest moment, o confirmare oficială din Madagascar privind reținerea lui Radu Mazăre.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG