Linkuri accesibilitate

Două ministere, desființate. Activitatea lor, integrată la SGG


Activitatea celor două ministere a fost integrată la Secretariatul General al Guvernului
Activitatea celor două ministere a fost integrată la Secretariatul General al Guvernului

Executivul a adoptat joi desființarea a două ministere și integrarea activității lor la Secretariatul General al Guvernului, a anunțat șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

„A fost adoptată o hotărâre de Guvern privind reorganizarea Secretariatului General al Guvernului și al aparatului de lucru al prim-ministrului. Vorbim de desființarea a două ministere, Ministerul pentru Relația cu Parlamentul și cel pentru Românii de Pretutindeni și includerea activității acestor ministere în cadrul SGG”, a declarat Ionel Dancă, la finalul ședinței de Guvern de joi.

În proiectul de hotărâre de Guvern a fost adoptat și transferul unei componente a Ministerului Comunicațiilor către Agenția pentru Digitalizarea României, care se află în subordinea Secretariatului General, transmite Mediafax.

„În urma acestei reorganizări există o reducere a numărului de posturi de 16%”, a spus Dancă.

Imediat după învestirea sa, pe 4 noiembrie trecut, premierul Orban a spus că prioritatea sa va fi reorganizarea guvernului şi instituţiilor subordonate ministerelor.

„Această OUG este primul pas din «blitzkrieg». Trebuie redus drastic personalul din ministerele rămase, inclusiv din instituţiile subordonate. Iar unele instituţii, neesenţiale pentru buna funcţionare a statului, să fie desfiinţate. Statul trebuie să devină unul flexibil dar puternic, pe linia ştiută: «un stat nu este puternic prin câtă putere deţine, ci prin câtă putere cedează». Un singur exemplu. De ce să funcţioneze SGG (Secretariatul General al Guvernului) cu 1000 de salariaţi, când ar fi suficienţi şi 200 sau 300? Mă şi întreb unde încap în clădirea guvernului atâtea persoane", a declarat Ludovic Orban înaintea primei sale ședințe de premier.

XS
SM
MD
LG