Linkuri accesibilitate

Ministerul rus al Apărării susține că a dejucat noi atacuri cu drone ucrainene


Ministerul rus al Apărării spune că a interceptat drone ucrainene în regiunile Tula şi Belgorod
Ministerul rus al Apărării spune că a interceptat drone ucrainene în regiunile Tula şi Belgorod

Forţele ruse au dejucat noi atacuri nocturne ale dronelor ucrainene în regiunile Tula şi Belgorod (vest), a anunţat Moscova marţi dimineaţa.

Două „vehicule aeriene fără pilot au fost distruse de apărarea antiaeriană în serviciu deasupra teritoriului regiunii Tula”, situată la sud de regiunea Moscova cu care se învecinează, a transmis Ministerul rus al Apărării pe Telegram, relatează AFP.

O altă dronă a fost doborâtă, de asemenea, în regiunea rusă Belgorod, la graniţa cu Ucraina, luni în jurul orei locale 23:00 (20:00 GMT), a declarat sursa citată.

Ministerul nu a făcut publice informaţii privind eventuale victime sau daune.

Atacurile cu drone împotriva teritoriului rus şi a peninsulei Crimeea anexată în 2014 s-au intensificat în ultimele săptămâni, vizând în special capitala rusă pe fondul unei contraofensive a Kievului declanşată la începutul lunii iunie.

Luni, Rusia a anunțat că a trimis două avioane de luptă să intercepteze deasupra Mării Negre, în apropiere de Crimeea, două drone americane de recunoaştere, un tip de incident care a devenit frecvent în ultimele luni.

După „detectarea unui zbor către frontiera statului rus”, Moscova a trimis două avioane de vânătoare pentru a ”preveni o eventuală încălcare a frontierei” şi a ”contracara (misiunea de) recunoaştere” a dronelor, anunţă într-o postare pe Telegram Ministerul rus al Apărării.

Aceste avioane americane fără pilot - unul de tip Reaper, celălalt de tip Global Hawk - „efectuau o recunoaştere aeriană în regiunea Peninsulei Crimeea”, anexată de Moscova în 2014.

XS
SM
MD
LG