Linkuri accesibilitate

Ministerul Sănătății: 100.000 de recoltoare donate de doi retaileri


100 000 bucăți recoltoare pentru exudat nazal și faringian/ mediu transport viral necesare pentru realizarea testelor de diagnostic molecular ( Real Time PCR) au fost donate de doi retaileri.

Kaufland România și Lidl România sunt cele două companii care au făcut donația, prima tranșă fiind deja livrată, transmite Ministerul Sănătății.

„Salutăm gestul companiilor private de a ni se alătura în această perioadă când este nevoie de toate resursele materiale și umane pentru limitarea răspândirii noului coronavirus”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

Primele 30000 de recoltoare se află în prezent în depozitele SC Unifarm SA și urmează să fie distribuite direcțiilor de sănătate publică din teritoriu și București.

„Conform dispozițiilor ministrului Sănătății, un număr de 25000 dintre exudatele primite vor fi distribuite la direcțiile de sănătate publică pentru utilizarea in anchetele epidemiologice demarate, alte 5000 vor rămâne la Unifarm SA ca stoc strategic”, a declarat Adrian Ionel, directorul Unifarm.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG