Linkuri accesibilitate

Ministrul bulgar al Apărării, în vizită la București


Ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, a anunțat pe contul său de Twitter că omologul său bulgar a venit în vizită la București.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a anunțat că a avut o discuție foarte bună cu omologul său bulgar¸ Todor Tagarev. Cele două ministere ale Apărării dezvoltă mai multe proiecte comune în contextul în care Rusia escaladează tensiunea în regiunea Mării Negre.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a anunțat marți după amiază că tema discuției cu ministrul bulgar al Apărării, Todor Tagarev, a fost consolidarea cooperării între România și Bulgaria.

Ministerul Apărării nu a dat detalii despre această întâlnire.

La summitul NATO de la Vilnius, din luna iulie, miniștrii roman și bulgar ai Apărării au semnat o scrisoare de intenție pentru constituirea unui comandament regional pentru operații speciale.

„Recunoscând importanța strategică a regiunii Mării Negre și faptul că această regiune a devenit o frontieră critică pentru noua arhitectură de securitate europeană și euro-atlantică, România si Bulgaria au hotărât avansarea cooperării în context aliat prin înființarea acestui comandament regional pentru operații speciale”, a transmis Ministerul Apărării, în luna iulie.

Despre situația critică de Securitate din Marea Neagră au discutat luni, la Atena, și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și premierul Bulgariei, Nikolai Denkov.

România și Bulgaria încearcă în această perioadă să mărească cantitățile de cereale pe care Ucraina le poate transporta pe Marea Neagră, prin apele teritoriale proprii.

 • 16x9 Image

  Anca Grădinaru

  Anca Grădinaru este senior correspondent la Europa Liberă din februarie 2023.
  Este jurnalist de 25 de ani. Anterior, a lucrat la Ziarul Adevărul, Antena 1, Antena 3, Digi 24 și Radio Europa FM.

  A realizat știri, anchete, reportaje și documentare, radio și de televiziune, în România, Ucraina, Irak, Statele Unite ale Americii, Canada și Australia.
   
  A transmis de la majoritatea summiturilor NATO de după aderarea României la Alianța Nord Atlantică și de la reuniuni ale Uniunii Europene, de la vizitele papilor la București și de la primele două ediții ale Jocurilor Invictus la care a participat România.

  Unele dintre reportajele Ancăi Grădinaru au fost premiate de New Mexico Associated Press și Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România.

  La Europa FM, a realizat emisiunea „Interviurile Europa FM” și „Piața Victoriei”. Este absolventă a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și a unei burse de un an la New Mexico State University din Statele Unite ale Americii.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Ce înseamnă rezultatul alegerilor din Slovacia
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:52 0:00
XS
SM
MD
LG