Linkuri accesibilitate

Ministrul Cuc se încurcă în propriile imobile. I-a dispărut un apartament de 700 mp, a apărut o casă


Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor

Dacă anul trecut, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, trecea pe proprie semnătură în declarația de avere un apartament de 700 de mp în județul Giurgiu, anul acesta dispare apartamentul, dar apare o casă de 190 mp, cumpărată în 2017. Ea nu este trecută însă în declarația de avere depusă în 2018.

Pentru cine dorește să urmărească declarațiile de avere ale ministrului Răzvan Cuc, aceastea sunt de greu de înțeles. Ministrul Transporturilor a depus în 2018 și 2019 două declarații de avere, care oferă elemente de noutate de la un an la altul.

De fiecare dată ministrul a spus că este vorba de o greșeli de tehnoredactare, deși legea prevede că este responsabil pentru semnătura pe care o pune pe declarația de avere.

Șase apartamente, o casă de 302 mp și un spațiu comercial figurau în declarația de avere a lui Răzvan Cuc, depusă în vara lui 2018 și postată pe site-ul Camerei Deputaților. Bunurile le deține împreună cu soția sa, Iordache Ramona. Printre apartamente se remarca unul de 702 mp în Giurgiu. Cuc a declarat pentru Europa Liberă că nu a avut niciodată un astfel de apartament și că a fost o “greșeală de tehnoredactare”. De fapt, apartamentul era un teren de 702 mp. În declarația depusă anul trecut apăreau și terenul, și apartamentul.

Declaratie Avere Răzvan Cuc - 2018
Declaratie Avere Răzvan Cuc - 2018

După ce a ajuns ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a trebuit să depună o nouă declarație de avere, datată 20.03.2019 Ea nu este postată nici pe site-ul Guvernului, nici pe cel al Camerei Deputaților și nici pe portalul declarațiilor de avere. În schimb, se află pe site-ul ministerului Transporturilor.

Cinci apartamente, două case și un spațiu comercial sunt trecute în declarația de avere depusă în luna martie. Le deține tot împreună cu soția sa. După parcurgerea ei, descoperim că ministrul nu mai are apartamentul de 700 mp, “greșeala de tenoredactare” fiind rezolvată.

Apare însă ca element de noutate o casă de 190 de mp, care nu fusese declarată anul trecut, deși ea apare cumpărată în 2017 de Răzvan Cuc împreună cu soția sa. Ministrul spune că nu este nicio problemă și că abia acum aflăm “situația reală din teren”.

“Pe terenul care a fost cumpărat și îl vedeți la pozitia patru la terenuri, de 702 mp, eroarea a fost practic atunci și la clădiri. Rămăsese acea suprafață ca și la terenuri, iată că acum am modificat, este vorba de o casă care se află în paragină, se află pe terenul care a fost achiziționat în 2017, un imobil de 190 mp. Repet, este o clădire care nu poate să fie locuită. Am modificat acea eroare care fusese de tehnoredactare. Anul trecut, fiindcă s-a făcut o omisiune de tehnoredactare, trebuia să apară această clădire, când am rectificat declarația de avere e această clădire”, a declarat pentru Europa Liberă ministrul Transporturilor.

Declaratie Avere Răzvan Cuc - 2019
Declaratie Avere Răzvan Cuc - 2019

Averea minstrului nu a fost verificată de ANI, iar Răzvan Cuc spune că nici nu are sens să se întâmple acest lucru, deoarece este vorba doar de greșeli. Legea spune însă că cei care semnează declațiile de avere își asumă cele scrise.

“Pentru ce se mă contacteze cei de la Agenția Națională de Integritate, a fost o greșeală de tehnoredactare”, este poziția ministrului care se încurcă în propriile imobile în declarația de avere.

În noua declarație de avere, Răzvan Cuc menționează că a vândut un apartament și o garsonieră pe care a obținut 112.000 de euro, respectiv 55.000 de euro. Ministrul a primit în 2017 de la Iordache Ion o donație de 200.000 de lei.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

XS
SM
MD
LG