Linkuri accesibilitate

Ministrul de Interne din Belarus, înlocuit după ce a vorbit de folosirea armelor letale


Belarus - Fostul ministru de Interne, Yury Karayeu

Ministrul de interne din Belarus, Yury Karayeu, a fost înlocuit la o zi după ce a declarat public că forțele de securitate pot folosi arme letale împotriva demonstranților care au inundat străzile din Belarus timp de aproape trei luni pentru proteste generate de alegerile care i-au conferit lui Aleksandr Lukașenko un nou mandat de șase ani ca președinte .

Presa de stat a informat pe 29 octombrie că Karayeu a fost înlocuit de Ivan Kubrakou, care, înainte de numirea sa în funcție, a condus departamentul de poliție al orașului Minsk.

Karayeu a fost mutat în funcția de consilier prezidențial în regiunea vestică a Grodno, în timp ce ministrul adjunct de interne Alyaksandr Barsukou a fost numit consilier prezidențial la Minsk și Valer Vakulchyk, fostul șef al KGB din Belarus, a devenit consilier prezidențial în regiunea de vest a Brestului.

Restructurarea și numirea altora apropiați ai lui Lukașenko în poziții de vârf în domeniul securității indică o înăsprire a controlului liderului autoritar asupra securității în toată țara, și în special în Capitală, epicentrul protestelor și locul în care au avut loc cele mai violente represiuni ale poliției.

Între timp, Belarusul și-a închis parțial granițele terestre cu toții vecinii, mai puțin Rusia. Ea a fost explicată drept o măsură în context epidemiologic al celui de-al doilea val de pandemiei, dar suspiciunile sunt că e una strict politică motivată de încercările de a opri protestele care au loc aproape zilnic începând cu 9 august.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG