Linkuri accesibilitate

Ministrul de Interne l-a demis pe prefectul de Harghita care a lăsat un urs lovit de mașină să agonizeze 17 ore


Bear hit by car left 17 hours on the roadside
Bear hit by car left 17 hours on the roadside

Ursul rănit de o mășină și lăsat de autorități timp de 17 ore să zacă pe maginea drumului fără să se ia vreo măsură, a atras demiterea prefectului de Harghita, Andrei Jean-Andrian, și verificări ale responsabilității altor persoane, anunță ministrul de Interne, Marcel Vela.

”Având în vedere modul în care autoritățile județene au gestionat situația ursului lovit seara trecută de o mașină, între localitățile Praid și Sovata, astăzi a fost luată prima măsură administrativă dispusă de către ministrul Ion Marcel Vela.

Astfel, a fost începută procedura de demitere din funcție a prefectului județului Harghita pentru că, în calitatea sa de Președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, nu a luat măsurile corespunzătoare pentru a gestiona eficient și operativ această problemă, deși a fost înștiințat în timp util de către ISU Harghita despre eveniment și suferințele animalului rănit” , se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului.

”De asemenea, vor fi efectuate verificări pentru a se stabili dacă sunt și alte persoane, manageri din structurile MAI de la nivel central, care nu au stabilit procedurile și responsabilitățile clare de intervenție, conform prevederilor legale”, se arată arată în comunicatul ministerului.

Un urs a fost lovit de o mașină, sâmbătă seara, la ieșirea din localitatea Praid, județul Harghita. Deși autoritățile au găsit repede ursul rănit pe marginea drumului, acesta a rămas în cursul nopții fără niciun fel de îngrijire, și a fost împușcat abia duminică la amiază.

Ursul era grav rănit și avea ambele picioare fracturate, dar din cauza birocrației și a legislației deficitare, animalul a fost lăsat să se chinuie fără ca medicul veterinar să intervină din primele ore.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG