Linkuri accesibilitate

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, diagnosticat cu Covid-19. Ce se întâmplă cu premierul Orban


Virgil Popescu a fost în delegație în Franța cu premierul Ludovic Orban, cu o săptămână înainte de a fi testat pozitiv.

Ministrul Economiei Virgil Popescu a fost testat pozitiv cu Covid-19.

„Am urmat protocolul și sunt încrezător că va fi bine. Sâmbătă am fost testat pentru plecarea în Israel. Testul a fost negativ. Duminică noaptea am avut simptome de gripă. Astăzi am făcut un nou test, care a ieșit pozitiv. Nu am simptome grave. Cei apropiați sunt în regulă”, explică ministrul pe pagina sa de Facebook.

El face un apel la purtarea măștii de protecție.

„Aveți grijă mare de fiecare dintre voi. Masca vă poate proteja. Am respectat regulile, dar acest virus nu „iartă”. Sunt încrezător că voi trece și peste această perioadă. Că este multă treabă de făcut”, mai spune Popescu.

Virgil Popescu a fost săptămâna trecută în vizită oficială în Franța, cu premierul Ludovic Orban, unde au semnat un memorandum economic, iar compania franceză Orano a semnat un acord de intenție cu Nuclearelectrica, privind proiectul de construcție al reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.

Surse oficiale au declarat pentru Europa liberă că premierul Ludovic 0rban s-a testat luni, dar testul a ieșit negativ. Testul a fost făcut în perspectiva vizitei pe care acesta urmează să o facă în Israel și în Palestina, în perioada 3-4 noiembrie 2020. El va fi însoţit de ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, și de ministrul apărării naţionale, Nicolae Ciucă.

În Israel urma să plece și ministrul Economiei, Virgil Popescu, care între timp s-a îmbolnăvit de Covid-19.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG