Linkuri accesibilitate

Ministrul Educației: Școala se redeschide pe 8 februarie, în funcție de evoluția pandemiei


Sorin Cîmpeanu a avut joi consultări cu sindicatele și reprezentanții elevilor, studenților și părinților

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi că școlile ar putea fi redeschise din 8 februarie, odată cu începerea semestrului II, dar doar dacă evoluția epidemiologică a pandemiei de coronavirus va permite acest lucru.

„S-a reiterat dorința de deschidere a semestrului II în data de 8 februarie, sub rezerva evoluției epidemiologice, înțelegându-se importanța protecției stării de sănătate a elevilor și profesorilor, a diminuării riscurilor, dar și a necesității organizării unor acțiuni remediale pentru a recupera cât mai mult din pierderile suferite de elevi pe parcursul crizei sanitare”, a declarat ministrul la finalul unor discuții cu sindicatele, reprezentanții elevilor, studenților și părinților.

O altă concluzie subliniată de ministrul Educației este legată de recuperarea materiei pierdute în această perioadă, în special în cazul elevilor care în acest an susțin examenele naționale, Cîmpeanu afirmând că recuperarea materiei va fi posibilă doar prin devotamentul fiecărui cadru didactic.

„Se susține elaborarea unei tematici care să fie conforme cu materia parcursă și asimilată de elevi în cadrul examenelor naționale. O tematică corelată cu ceea ce s-a predat și cu ceea ce s-a asimilat de către elevi”, a mai afirmat Sorin Cîmpreanu.

Printre altele, ministrul Educației a mai precizat că în cadrul consultărilor „s-a discutat importanța celor mai eficiente măsuri de profesionalizare a managementului unităților de învățământ și a tuturor structurilor din sistemul preuniversitar. Profesionalizarea managementului școlilor, un lucru deosebit de important. S-au avut în vedere mai multe variante care vor fi analizate. Rezultatul trebuie să fie unul singur – profesionalizarea managementului școlii și diminuarea la maximul posibil a influențelor de natură politică”.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, estimează că 20 la sută dintre elevi nu au ridicat tabletele promise de minister, fie pentru că nu au știut, fie pentru că nu au mai avut nevoie și spune că sunt copii care nu au primit deloc sau alții care au primit câte 2-3 - de la minister, de la primărie sau diverși sponsori.

Despre modul în care decurge școala online, Cîmpeanu spune că sunt județe care au raportat că în proporție de 90% totul decurge perfect, ceea ce nu crede: "Insist pentru raportări reale".

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG