Linkuri accesibilitate

Ministrul Educației a semnat ordinul privind programa de bacalaureat


Monica Anisie, ministrul Educației Naționale
Monica Anisie, ministrul Educației Naționale

Ministrul Educației Naționale, Monica Anisie, a anunțat marți că a semnat ordinul privind programa pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat şi că acestea se vor susţine pe baza materiei predate în primul semestru al anului şcolar.

Anisie a mai afirmat că, în funcţie de momentul în care este ridicată starea de urgenţă, examenele ar putea fi susţinut în luna iulie.

„În scenariul în care vom reveni la cursuri în momentul în care situaţia de urgenţă încetează, am putea susţine examenele în luna iulie. În cazul în care se prelungeşte starea de urgenţă, atunci vom lua o altă măsură în aşa fel încât elevii şi studenţii să îşi poată încheia anul şcolar cu bine”, a declarat Anisie la un post de televiziune, citat de news.ro.

Ordinul de ministru privind programa examenelor urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

„Programele pentru evaluare naţională şi examenul de bacalaureat prevăd materia studiată până la momentul începutul semestrului al doilea. Aşa cum am precizat în măsurile pe care le-am luat în cadrul Ministerului Educaţiei, prin consultare cu partenerii noştri educaţionali, conţinuturile pentru examenele naţionale vor fi acelea studiate până la începutul semestrului al doilea. Iar în cazul în care vom reveni la cursuri cât mai repede, tezele pe care elevii trebuie să le susţină vor conţine numai subiecte din materia studiată până pe 11 martie, atunci când au fost închise şcolile”, a completat Monica Anisie.

Ministrul a respins posibilitatea înghețării anului școlar.

„În momentul în care Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă ne spune că putem reveni în siguranţă şi că nu este pusă în pericol sănătatea copiilor şi a cadrelor didactice, atunci vom spune care este cel mai potrivit lucru pe care trebuie să îl adoptăm”, a conchis Anisie.

Școlile au fost închise din 11 martie prin decizie a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență. Măsura a fost prelungită prin decretul președintelui Iohannis din 16 martie pentru durata celor 30 de zile în care a fost decretată starea de urgență. Klaus Iohannis urmează să anunțe decretul prin care va prelungi starea de urgență până pe 16 mai.

XS
SM
MD
LG