Linkuri accesibilitate

Ministrul Educației contrazice vicepremierul: Nu luăm în calcul înghețarea anului școlar


Monica Anisie repingerea scenariul înghetării anului școlar

Raluca Turcan a afirmat, luni, că sunt luate în discuție trei scenarii privind anul școlar, printre care și cel al repetării acestuia, teorie ce a fost imediat infirmată vehement de către ministrul Educației, Monica Anisie.

„Nu există un astfel de scenariu. În acest moment nu luăm în calcul sub nicio formă înghețarea anului școlar. Scenariile pe care le fac specialiștii din cadrul Ministerului vor fi făcute publice în momentul în care vom avea o situație clară. Toate aceste scenarii vor fi luate în calcul în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România. Fac un apel la calm. Îi rog pe elevi, pe părinți și pe studenți să stea acasă și să continue învățarea de acasă", a declarat Monica Anisie la Digi24.

Oficialul a mai precizat că în ceea ce-i privește pe „elevii care trebuie să susțină examenele de Evaluare Națională, Bacalaureat sau studenții care trebuie să își susțină licența, Ministerul Educației va prezenta săptămâna aceasta variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență”.

Raluca Turcan avansa trei scenarii ce vor fi analizate la nivelul Ministerul Educației.

„Sunt trei etape posibile, cel puțin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluția”, a anunțat Raluca Turcan, la RFI.

Vicepremierul a subliniat că „toate scenariile sunt posibile, nu există o țară în care să nu fie luate în considerare toate scenariile”.

Peste 3 milioane de copii stau acasă de două săptămâni după decizia autorităților de a închide școlile și grădinițele ca urmare a extinderii pandemiei de coronavirus și în România.

Inițial, școlile au fost închise începând din 11 martie și până în 22 martie, dar autoritățile au luat decizia ca școlile să rămână închise pe toată perioada de 30 de zile în care în România este stare de urgență, începând de luni, 16 martie.

XS
SM
MD
LG