Linkuri accesibilitate

Ministrul Educației: Nu se pune problema înghețării anului școlar


Monica Anisie a anunțat că anul școlar nu va fi înghețat din cauza pandemiei de coronavirus
Monica Anisie a anunțat că anul școlar nu va fi înghețat din cauza pandemiei de coronavirus

Peste 3 milioane de copii stau acasă de o săptămână după decizia autorităților de a închide școlile și grădinițele ca urmare a extinderii pandemiei de coronavirus și în România.

În condițiile în care, prin decretul privind starea de urgență, s-a dispus ca măsura să fie prelungită până aproape de finalul lunii aprilie, ministrul Educației, Monica Anisie a arătat că nu se pune problema înghețării anului școlar.

„Nu se pune problema înghețării anului școlar, Ministerul Educației nu ia în calcul o asemenea situație. Fac apel la calm și responsabilitate (...) Știu că în spațiul public circulă tot felul de informații, nu sunt adevărate (...) Rog societatea să se informeze numai din surse sigure”, a declarat Monica Anisie pentru TVR.

Ministrul Educației a arătat că, în ciuda măsurilor, elevii continuă cursurile prin intermediul internetului.

„Sunt foarte mulți profesori care au înțeles că este nevoie să ne solidarizăm și să păstrăm legătura cu elevii noștri”, a adăugat Monica Anisie.

În ceea ce privește salarizarea profesorilor, ministrul a spus că salariile profesorilor se plătesc în continuare așa cum este prevăzut în lege.

Inițial, școlile au fost închise începând din 11 martie și până în 22 martie, dar autoritățile au luat decizia ca școlile să rămână închise pe toată perioada de 30 de zile în care în România este stare de urgență, începând de luni, 17 martie.

XS
SM
MD
LG