Linkuri accesibilitate

Ministrul German de Externe: „nu ne putem permite să ne grăbim” să călătorim


Heiko Maas a reamintit cea mai mare operațiune de repatriere în martie a cetățenilor germani aflați peste granițe

„Când oamenii sunt capabili nu doar să zboare din nou în străinătate, dar şi să se întoarcă într-un mod suficient de sigur, atunci putem reduce treptat avertismentele pentru aceste călătorii", a declarat Ministrul german de externe, Heiko Maas, pentru grupul media german Funke.

Șeful diplomației de la Berlin cere prudență în ceea ce priveşte ridicarea avertismentelor de călătorie la nivel mondial, fiindcă epidemia de coronavirus nu s-a terminat, potrivit agenției germane de presă DPA, citată de Agerpres:


Nu ne putem permite să ne grăbim. Nu putem şi nu vom readuce înapoi un sfert de milion de oameni din vacanţa lor, din nou, în această vară

Ministrul Massa a făcut referire la faptul că după ce restricţiile de călătorie legate de coronavirus s-au extins în martie, Germania a repatriat cel puţin 225.000 de cetăţeni germani care se aflau în străinătate, în ceea ce diplomaţia germană a spus că a fost cea mai mare operaţiune din istoria ţării.

Totuși, ministrul de externe german a precizat că frontierele interne ale Europei nu ar trebui să rămână închise „nicio o zi mai mult decât este necesar''.

Dar în cazul redeschiderii frontierelor, guvernul Germaniei trebuie „să acţioneze într-un mod controlat şi coordonat, pentru a nu pune în pericol progresele înregistrate în lupta împotriva virusului, pentru care toţi am sacrificat o parte din viaţa noastră normală în ultimele câteva săptămâni''.

Ministerul de Externe al Germaniei a menţinut un avertisment global de călătorie, care a fost prelungit miercuri până la jumătatea lunii iunie.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG