Linkuri accesibilitate

Ministrul Justiției felicită ANP pentru că a reușit să-i păzească pe deținuți de COVID-19


Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a felicitat vineri Administrația Națională a Penitenciarelor pentru că a reușit să îndeplinească obiectivul „dificil” stabilit împreună la începutul pandemiei de coronavirus și al stării de urgență din România: zero penitenciare cu contaminare în masă și cât mai puțin deținuți și angajați contaminați. De fapt, în acest moment, ANP nu are niciun deținut infectat și doar 22 de cadre din sistem diagnosticate cu COVID-19.

„La instalarea stării de urgență am stabilit pentru Administrația Națională a Penitenciarelor un obiectiv dificil: zero unități contaminate în masă, cât mai puțini deținuți și personal ANP contaminat. Mijloacele: strategie, planuri de acțiune și măsuri operative discutate din timp cu întreaga echipă de conducere a ANP și MJ.
Rezultatul, după două luni de stare de urgență: zero unități contaminate în masă, zero deținuti contaminați (din efectiv aproximativ de 20.500), 22 angajați (din efectiv aproximativ de 12.000)
”, spune ministrul Justiție Cătălin Predoiu într-un comunicat remis presei vineri.

„Felicit conducerea ANP și îi mulțumesc. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest rezultat prin comportamentul din teren: angajații ANP, sindicate, deținuți.
Consider un exemplu de profesionalism și civism modul în care ANP a parcurs această etapă. În continuare, cer același profesionalism și dedicație, cu atât mai mult cu cât provocările nu au dispărut. Am încredere și vom colabora în continuare în aceiași parametri”,
a mai spus Cătălin Predoiu.

Repartiția pe unități de penitenciar a polițiștilor infectați, potrivit unei evidențe furnizate pentru Europa liberă de purtătorul de cuvânt Cristina Enache:

Penitenciar-Spital Dej - 1
Penitenciar Giurgiu - 4
Penitenciar Gherla - 2
Penitenciar Botoșani - 1
Penitenciar Constanța-Poarta Albă - 2
Penitenciar Târgu-Mureș - 1
Penitenciar București-Jilava - 9
Penitenciar Codlea - 1
Penitenciar Aiud - 1

XS
SM
MD
LG